Kadetkinje ŽFK Vojvodina osvojile prvi Kup Vojvodine

Fudbalerke ŽFK Vojvodina osvojile su ovosezonski Kup Vojvodine za kadetkinje.
Kadetkinje ŽFK Vojvodina osvojile prvi Kup Vojvodine
Foto: Pixabay
Devojke iz ŽFK Vojvodina dominirale su u finalnoj utakmici Kupa, savladavši TSC iz Kanjiže sa ubedljivih 8:0. Četiri puta mrežu je tresla Maša Milošević, dva puta gol je pogađala Milica Stojić, a precizne su bile i Mirjana Kanarić, te Olivera Arsenin. 
 
Odlična utakmica, u kojoj su fudbalerke ŽFK Vojvodina opravdale ulogu favorita, igrala se na terenu FK "Lehel" u Zrenjaninu. Devojke u crveno-belim dresovima su zasluženo odnele pobednički pehar u Novi Sad.
 
Trofej u Novi Sad donosi generacija 2004/2005, čime se potvrdilo da ovaj klub ima budućnost u kojoj će se boriti za sam vrh ženskog fudbala u Srbiji.
 
"Samo je pitanje vremena kada će te devojke stasati i steći određeno iskustvo da mogu da pariraju i najjačim klubovima u Srbiji kao što su Crvena zvezda, Mašinac iz Niša ili subotički Spartak. To je samo pitanje vremena, na dobrom smo putu, radimo polako, ali sigurno, pravimo bazu i nema polemike da će ŽFK biti u fudbalskom vrhu kroz nekoliko godina", rekao je nedavno trener ŽFK Vojvodina Miloš Savić za 021.rs.
 
Kup Vojvodine za kadetkinje se po prvi put organizuje, a ŽFK Vojvodine se kvalifikovao na završni regionalni turnir, koji će se krajem novembra odigrate najverovatnije u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.
  • Vojvosadjan

    31.10.2019 15:46
    Bravo deco. Ženski fudbal globalno uzima zamah. I dalje mi je čudno I ne mogu da se naviknem da ga gledam ali gledajući Amerikanke sve mi se više sviđa. Samo napred!
  • Sofija

    31.10.2019 15:34
    Bravo Princeze
    Devojke, svaka cast, samo tako, nadam se da ce i mladje devojcice krenuti vasim stopama! Cestitam jos jednom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.