Novosadski basketaši obezbedili Srbiji direktno učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju

Basket reprezentacija Srbije učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, zvanično je potvrđeno na ceremoniji u japanskom gradu Ucunomija.
Basket tri na tri će se po prvi put igrati na Olimpijskim igrama, pa prisustvo reprezentacije na ovom turniru dobija još veći značaj. Reprezentacija Srbije imenovana je kao direktni učesnik 3x3 turnira, uz reprezentacije Rusije, Kine i Japana. Imenovano je i 20 ekipa koje će se kroz kvalifikacioni turnir boriti za svoje mesto na Olimpijadi.
 
"Sada je i zvanično obezbeđeno učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, a zasluge za to pripadaju svim igračima i ekipama iz Srbije koji postižu sjajne rezultate širom sveta, kao i Košarkaškom savezu Srbije koji je organizovao veliki broj fenomenalnih turnira ove i prethodnih godina. Svi smo, naravno, presrećni što ćemo igrati sledeće godine u Tokiju. Kao i uvek kada se igra za reprezentaciju Srbije cilj je medalja. Uveren sam da ćemo važiti za favorite za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama. To nam je svakako najbitniji turnir sledeće godine i sve ćemo podrediti tome jer želimo da osvojimo medalju u Tokiju", rekao je reprezentativac Srbije Dejan Majstorović. 
 
Stefan Stojačić poručuje da je presrećan što se reprezentacija izborila za direktno učešće na Olimpijadi. Kako poručuje, to je donekle bilo i očekivano, ali je svakako ova godina bila najvažnija i jedina važna za to. 
 
"Sada smo kao federacija na kraju godine definitivno zauzeli prvo mesto i time ostvarili direktan plasman na Olimpijske igre sledeće godine. Predstoji nam sada spremanje za to takmičenje i borba za to mesto u reprezentaciji koja dolazi iz države koja dominira u ovom sportu. Svakako smo mi i glavni pretendenti za neku od medalja, ali na samim OI neće biti lako, jer će se sve reprezentacije maksimalno fokusirati na taj turnir", poručuje on.
 
Svakako najzaslužniji za plasman Srbije direktno na OI, ali i za poziciji na rang listi FIBA-e, jesu novosadski basketaši. Sa Limana je krenulo popularizovanje i bolje organizovanje ovog sporta u Srbiji, a upravo timovi iz Srbije godinama unazad dominiraju svetskim basketom.
 
Trenutno najbolje plasirani timovi iz Srbije su iz Novog Sada. Novi Sad je na drugom mesto, dok je Liman na trećem mestu FIBA-ine liste. Pojedinačno posmatrano, Dušan Bulut (Novi Sad) je najuspešniji domaći igrači, koji je drugi na rang list, a u prvih 10 su i Stefan Kojić (Liman), Mihailo Vasić (Liman), Marko Savić (Novi Sad), Aleksandar Ratkov (Liman) i Dejan Majstorović (Novi Sad).
  • Pavle

    02.11.2019 16:21
    Samo napred
    Bulut i Stojačić vanzemaljski talentovani. Bilo bi interesantno kad bi u ekipi postojao coach - autoritet da ih ukomponuje jer su iz protivničkih ekipa.
  • Bravo

    01.11.2019 20:27
    Momci
    Limanci prvaci!
  • Kuglas

    01.11.2019 19:49
    Cestitam
    Bravo za basketase i zelim Vam zlatnu medalju na OI
    JBG jos nasi kuglasi koji su Vanzemaljci u tom sportu da mogu da ucestvuju na OI bilo bi nam veoma lepo a i uspesno. Ipak smo Svetski prvaci po nekoliko puta u kuglanju/Razlog je sto imamo Zavarka&company koji nas uvek obraduju i veoma lepo igraju.
    Ziveli!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.