Novosadska liga: Jedinstvo na plus sedam od Indeksa, Novi Sad na pobedničkoj stazi

Utakmice 14. kola Novosadske lige odigrane su tokom vikenda, koji nije doneo velika iznenađenja.
Novosadska liga: Jedinstvo na plus sedam od Indeksa, Novi Sad na pobedničkoj stazi
Foto: 021.rs
Jedinstvo je nastavilo da ređa pobede, a ovog puta su na svom terenu dočekali Šajkaš, koji su pobedili sa 3:0. Trener Šponja računao je da će njegovi izabranici doneti nova tri boda, što se i ostvarilo.
 
Međutim, Šajkaš je počeo da igra dobro i došli su u Rumenku bez namere da se predaju. Da je tako pokazalo se već na startu meča kada su imali odličnu akciju, ali je Kosturanov dobro reagovao i sačuvao mrežu Jedinstva, koje je ove sezone primilo samo jedan gol.
 
U već ustaljenom ritmu stvari su krenule od 35. minuta kada je Mitrović pogodio za vođstvo Rumenčana. Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, a 10 minuta od početka drugog dela igra precizan je bio Gadžić, nakon asistencije strelca prvog pogotka. Preuzelo je Jedinstvo inicijativu, imalo dosta dobrih šansi, a prednost su uvećali u 82. minutu kada je golgeter Veselinović odlično odreagovao na centaršut jednog od saigrača i savladao golmana gostiju. 
 
Posle 13 pobeda Jedinstvo se polako osamostaljuje na čelu tabele, a ima sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Indeks. Tim sa Đačkog igrališta je slavio u ovom kolu, pošto su dočekali na svom terenu ŽSK. Indeks je bio siguran, pa su posle 90 minuta slavili rezultatom 3:0.
 
Istim rezultatom pobedu su slavili i igrači Novog Sada, koji su išli na gostovanje u Sremsku Kamenicu, gde su igrali protiv Fruškogorca. Novi Sad je ovom pobedom uspeo da preskoči TSK na tabeli i da dođe do treće pozicije. Imaju isti broj bodova, ali su iskoristili kiks Temerinaca, koji su igrali nerešeno protiv Slavije (1:1).
 
Pravi lokalni derbi igran je u Petrovaradinu, gde je ovaj klub ugostio Fruškogorski partizan. Staro rivalstvo donelo je dobru utakmicu sa dosta golova. Mreža se tresla čak sedam puta, a tri boda su na kraju odneli Bukovčani, koji su slavili sa 4:3. 
 
Derbi začelja igrao se u Futogu, gde je gostovao Hajduk iz Čuruga. Posle 90 minuta rezultat je bio ubedljivih 8:0 u korist Futoga i sasvim je izvesno da će Hajduk naredne sezone igrati ponovo u Gradskoj ligi Novog Sada, najnižem rangu domaćeg fudbala.
 
U ostalim utakmicama su igrali: Omladinac - Bačka 1:2, Bačka (Đ) - Tatra 3:1, Sirig - Veternik 1:0.
 
  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport