Firmaši protiv Kokeze: Ispisani grafiti "kokezabet365"

Navijači Vojvodine sa severne tribine "Karađorđa" već su izvesno vreme u verbalnom ratu sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom.
Već dva puta utakmice na "Karađorđu" su prekidane zbog uvreda koje su došle sa severne tribine stadiona, na kojoj se nalazi navijačka grupa Firma, a koje su bile upućene predsedniku Fudbalskog saveza Srbije.
 
Prvi put arbitar je prekinuo utakmicu početkom oktobra, kada se igrao vojvođanski derbi između Voše i Spartaka. Tada je šef struke Novosađana zamolio Fudbalski savez Srbije da apeluje na sudije da prekidaju meč svaki put i kada su uvrede upućene njemu i njegovoj porodici. 
 
 
Utakmica je ponovo prekinuta prošle nedelje na meču protiv Inđije. Razlog je bilo rasističko ponašanje navijača, a spiker na stadionu zamolio je navijače da u skladu sa pravilima, ne koriste tribine za vređanje. Sa "Karađorđa" su se mogle čuti uvrede na račun Kokeze i "njegovih sudija". 
 
Netrpeljivost se nastavila u vidu transparenata poput "Džabe ti Kokeza promena termina, u Novom Sadu čekaće te Firma" i nedavno osvanulih grafita na novosadskim ulicama. Kako se može videti na fasadama, Firmaši su napisali "kokezabet365", aludirajući na mrežu za onlajn klađenje. 
 
Iako netrpeljivost Firmaša prema predsedniku FSS-a traje od ranije, ono se pojačalo nakon što je Disciplinska komisija Saveza odlučila da novčano i bodovno kazni Kabel zbog navodnog nameštanja utakmice protiv Smedereva, u Prvoj ligi Srbije.
 
Ove akcije Firmaša izazvale su različite komentare na društvenim mrežama, među zajednicom koja prati ultras kulturu, od toga da se za ovaj potez navijačkoj grupi skida kapa, preko "ovo se mora lajkovati", "igraš na Zvezdu i svaki tiket je tvoj", pa do komentara poput "Čim se Kabel kazni, Firma se odma' oglasi". 
  • Đura

    07.11.2019 06:49
    @vojvosaDJan
    Nepismeni čoveče, potpuno mi je svejedno koja kriminalna grupa uništava decu. Treba vas sve uništiti!
  • JU, JU NAOPAKO!!!

    06.11.2019 18:26
    Ta, mante tu nezrelu čeljad...
    Ko, to, još doživljava ozbiljno, dezorganizovanu navijačku(čitaj - krimogenu) grupu , koja sebe naziva "firma". Secikesama i reketašima, polako ali sigurno presušuju izvori prihoda, izmiče im tle pod nogama, pošto je naivnih sve manje na tribini... Idi begaj, pena im od muke krenula na usta.
  • propo k'o lift

    06.11.2019 08:18
    sport za mase
    "Sport i fudbal su neke od najlepsih stvari na svetu, to sto ti ne umes da ih cenis je tvoj problem, pusti ostatk sveta da zivi, uziva u njima i shvati da ti nisi niko ko moze da zabranjuje drugima sta ce da rade. Tako da se mani tih diktatorskih ideja a znas kako kazu, iza svake kukavice se krije tiranin. Tako da tvoj komentar dovoljno govori o tebi."

    Sve rečeno u 2 rečenice, pravi profil čoveka prošlosti, svaka tebi čast ako je fudbal jedna od najlepših stvari na svetu, a što se tiče tiranina(kukavice) evo ga jedan upravo na vlasti, pa verovatno da se i sa njim slažeš što je daleko jezivije od samoga sporta i glupavog fudbala pogotovo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport