Košarkaši Vojvodine idu na prvu pobedu protiv tima s dna tabele

Košarkaši Vojvodine ugostiće u nedelju ekipu Beograda, tima iza kojeg je na tabeli Košarkaške lige Srbije trenutno jedino Voša.
Košarkaši Vojvodine idu na prvu pobedu protiv tima s dna tabele
Foto: 021.rs
Oba tima su na startu prvenstva vezala pet poraza i zbog toga se nalaze na samom dnu Košarkaške lige Srbije. Ovo će biti prva prilika za jedan od ova dva tima da dođe do prvih bodova. 
 
Voša je od Beograda efikasnija u napadu, ali je zato znatna razlika u odbrani. U prvih pet mečeva rivali su protiv Beograda upisali 412 koševa, dok su protiv crveno-belih postigli 537 koševa.
 
Ekipa Mute Nikolića, zbog lošeg starta i znatno izmenjenog tima u odnosu na prošlu sezonu, pokušava da ove godine obezbedi igranje u KLS i za narednu sezonu, da bi se kasnije razmišljalo o plasmanu i u ABA 2 Ligu.
 
U dosadašnjem toku prvenstva najefikasniji u ekipi Vojvodine bio je dvadesetdvogodišnji Pavel Lobarev koji je davao 24,3 poena po meču, dok je u suparničkom taboru to bio godinu dana mlađi Novak Musić sa 16,3 koša po utakmici.
 
Utakmica između Vojvodine i Beograda igra se na Spensu, sa početkom u 12 časova.
  • znalac

    10.11.2019 07:42
    .....
    Muta pogotovo ima znanja,ima,ali ne košarkaškog već šarlatanskog... Ceo košarkaški svet u Srbiji zna da je on najveca prevara košarke !!!
  • NS

    09.11.2019 17:35
    I ja verujem u Soceka i Nikolića, ako ima iole potencijala u ovom na brzinu i u poslednji momenat sklepanu ekipu, uspeće da izbore opstanak, što im od srca želim. Čini mi se da imaju " štofa"
  • hari

    09.11.2019 11:14
    Tako lošu koš razliku smo natukli u prva 3 kola a ova ekipa je izgubila sa 2 koša razlike od Vršca (uz katastrofalno suđenje) i 3 koša razlike od Napretka. Obzirom kad se ekipa iskupila i kad su Socek i Muta počeli rad sa njima, neverovatan napredak su postigli.
    SRETNO VOŠI SUTRA, I U NASTAVKU PRVENSTVA, da ostvare zacrtani cilj - opstanak u kls

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.