Novosadske stonoteniserke zbog štrajka Lufthanze do Madrida idu preko Moskve, 40 sati bez normalnog sna

Stonoteniserke Novog Sada našle su se u nesvakidašnjem problemu kada su krenule na revanš utakmicu protiv Tehnigen Linaresa, kojom bi trebalo da potvrde plasman u četvrtfinale Kupa Evrope.
Novosadske stonoteniserke zbog štrajka Lufthanze do Madrida idu preko Moskve, 40 sati bez normalnog sna
Foto: 021.rs
Nakon što su u Novom Sadu španskog rivala pobedile sa 3:1, novosadske stonotenisarke čekao je put u Španiju gde bi se potvrdom ovog rezultata plasirale među osam najboljih ekipa Kupa Evrope.
 
Međutim, stvari su se iskomplikovale i klub je umalo izbegao kaznu od najmanje 5.000 evra i suspenziju Evropske stonoteniske unije. Iako su na put krenule u četvrtak, u tri ujutru, one će u Linares stići praktično pred sam početak meča, koji se igra večeras u 20 časova, navodi se na stranici STK Novi Sad.
 
Kako je objašnjeno, zbog štrajka Luftanze, stonoteniserke još nisu stigle u Španiju. Do Madrida će stići letovima preko drugog kraja Evrope - Moskve.
 
"Posle desetočasovnog maltretiranja na beogradskom aerodromu, krajnjim naporom je pronađen alternativni let, pa će Novosađanske u Linares stići pred sam meč, iako su na taj put krenule u tri ujutru, u četvrtak. Alternativnim letom će putovati 22 sata, sa presedanjem u Moskvi, gde će provesti noć na moskovskom aerodromu, pa nastaviti do Madrida, a potom ih iščekuje još 300 kilometara puta do Linaresa", navode u klubu.
 
 
Tako su umesto na zapad Evrope, stonoteniserke završile na njenom istoku. One su stigle u Moskvu, gde su prenoćile, a uputile su se ka Madridu.
 
"Biće vraški teško, bez spavanja u roku od 38 sati, skoro direktno sa puta, sa koferima, stati za stonoteniski sto. Novi izazov za naše mlade stonoteniserke, životni i sportski, njihova želja je samo jedno - da dostojno predstavljaju svoju zemlju, a taj ispit su već položile, zar ne?", poručuju iz STK Novi Sad.
 
Juče je počeo dvodnevni štrajk kabinskog osoblja Lufthanze, a prema očekivanjima, ukupno će biti otkazano oko 1.300 letova, što će pogoditi gotovo 180.000 putnika. Štrajk se organizuje zato što sindikat traži veće plate i bolje radne uslove za više od 20.000 stjuarda i stjuardesa. 
 
Meč između STK Novi Sad i Tehnigen Linaresa igra se od 20 časova.
  • EvoOvako

    08.11.2019 15:51
    @EU
    Za London je potrebna viza, a Frankfurt "drži" Lufthansa sa sitihoperima.
    Ali, da - u pravu si, nije se moralo putovqti 40 časova.
  • krste bijelic

    08.11.2019 13:31
    zlobna antisrpska Lufthansa ovo je namerno zakuvala kako bi naudila nasim stonoteniserkama .
  • nije zbog strajka

    08.11.2019 12:36
    nego nesposobnosti
    Nisu mogli busom do Temisvara pa direktno u Madrid?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.