Derbi Prve lige na "Karađorđu": Kabel dočekuje Zlatibor

Fudbaleri Kabela dočekaće danas na "Karađorđu" ekipu Zlatibora, u meču 20. kola Prve lige Srbije.
Malo je situacija u kojima derbi kola igraju prvoplasirani i devetoplasirani tim na tabeli. Još ređa situacija je ona u kojoj deveti tim na tabeli ima bolju gol razliku od prvoplasiranog, a uz to postigne i pet golova više. Matematički gotovo da je nemoguće da prvoplasirani i devetoplasirani tim na tabeli imaju isti rezultat - devet pobeda, sedam remija i tri poraza. Pa ipak, ovo je srpski fudbal i potpuno je normalno da se prelaze granice mogućeg.
 
Donedavno Kabel je bio prvi tim na tabeli, ali mu je odlukom Disciplinske komisije oduzeto 10 bodova zbog nameštanja utakmice sa Smederevom. 
 
"Mi smo ovo sve već preživeli kada je informacija prvi put procurila u javnost i kad smo dobili obaveštenje nadležnih organa. To smo shvatili kao kaznu, koju su rešili, pošto-poto da sprovedu u delo i gledaćemo da to na najbezbolniji način prevaziđemo. A kako, samo dobrim igrama i osvajanjem novih bodova. Neko se našalio na račun svega ovoga, u komentaru napisao da smo rivalima dali deset bodova fore i da ćemo do kraja da ih stignemo i prestignemo", poručio je trener Kabela Zoran Vasiljević.
 
Naredni rival tima sa Limana je prvoplasirani Zlatibor. Do pre samo nedelju dana bili su ispred njih, ali sada je situacija drugačija. Igrači Kabela su u dobroj formi, poslednjih pet kola su neporaženi, ali je u odličnoj formi i rival iz Čajetine. Biće ovo prilika za izabranike Zorana Vasiljevića da pokažu šta zaista mogu i da li im je mesto u najelitnijem rangu domaćeg fudbala.
 
Utakmica između Kabela i Zlatibora igra se na "Karađorđu", sa početkom u 13 časova.
  • Nemanja

    18.11.2019 09:43
    Pitanje koje je mnogo puta postavljeno...Za koga se igra fudbal u Srbiji?
    Taman sam pomislio mogao bi otici posle posla, kad ono termin ponedeljak u 13h. Bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport