Košarkaši Vojvodine iznenadili Novi Pazar, sjajna partija Andrije Simovića

Košarkaši Vojvodine upisali su drugu pobedu u šampionatu, pošto su na gostovanju pobedili Novi Pazar rezultatom 124:118.
Košarkaši Vojvodine iznenadili Novi Pazar, sjajna partija Andrije Simovića
Foto: 021.rs
Stabilizacija kluba, nova uprava, dolazak Mute Nikolića na mesto šefa stručnog štaba i povratak Filipa Soceka na mesto trenera počeli su da donose plodove. 
 
Nakon što su u prošlom kolu probili led i upisali prvu pobedu u šampionatu protiv "fenjeraša" Beograda, nastavili su crveno-beli u dobrom ritmu i priredili iznenađenje kola u Novom Pazaru. Do ovog kola Novopazarci su imali četiri pobede i dva poraza i sa razlogom su bili favoriti na svom terenu.
 
Međutim, već od prve četvrtine bilo je jasno da je Vojvodina na gostovanje došla po pobedu. Domaćini su igrali sigurno, ali crveno-beli su bili u egalu, pa je prva četvrtina završena sa 27:26 u korist Novopazaraca. U drugoj četvrtini uvećali su prednost, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 56:47.
 
U nastavku se igralo u sličnom ritmu, Voša je pratila rivala, ali je treća deonica pripala domaćinima sa 22:21. Međutim, u poslednjoj četvrtini Vojvodina je napravila potpuni preokret i pomrsila račune Novopazarcima. 
 
Minut pre kraja Vojvodina je gubila pet poena razlike. Andrija Simović, koji je pružio neverovatnu partiju protiv Novog Pazara, bio je precizan sa linije slobodnih bacanja i smanjio razliku na 98:95. Deset sekundi pre kraja Novi Pazar je imao rezultat 99:96 koji im je osiguravao nove bodove, ali je onda Muratović napravio faul nad Simovićem i sudija pokazuje tri slobodna bacanja. 
 
Dvadesetčetvorogodišnji košarkaš bio je precizan sva tri puta i doneo izjednačenje svom timu, ali i šansu da se bore za pobedu u produžetku. A u nastavku, Andrija Simović, Pavle Lobarev i Aleksandar Radulović svom timu donose pobedu rezultatom 124:118. 
 
U redovima Vojvodine istakao se Andrija Simović, koji je upisao čak 43 poena, 10 skokova i šest asistencija. 
 
U narednom kolu, 23. novembra, Vojvodina ide na gostovanje ekipi Tamiša.
  • Veteran

    19.11.2019 17:17
    Ne mogu da prežalim što nisam gledao ovu utakmicu, nadam se da će je postaviti na youtubu. Utakmica za istoriju košarke!!! U produžetku su, za 5 minuta postignuta 44 koša (Voša 25) to se ne pamti!!! Simović indeks 57!!!ni to se ne pamti. I još jedan kuriozitet, ovo je tek drugi poraz Pazara na domaćem terenu za 2 sezone. Treba li više podataka za tvrdnju da je utakmica tj pobeda ISTORIJSKA!!!!
  • Limanac

    19.11.2019 01:48
    Prozvao nas Amater ali i dalje mislim da nije adekvatna reakcija na ovu tako veliku i značajnu pobedu, nestvarnu. Ne bih sad da ponavljam, sve što je rečeno upotpunosti se slažem. Ja bih prokomentarisao konferenciju za medie nakon utakmice. Mi koji poznajemo Soceka (kao ja od detinjsta) prepoznali smo njegovu mimiku, suzdržavao se da ne pokaže svoje veliko zadovoljstvo i euforiju koju je pobeda izazvala. Maksimalno se trudio da ispoštuje kolegu i protivnički tim. Svaka mu čast, profesionalac je u svakom smislu te reči. Sa jedne strane on koji govori igrali smo pametno a sa druge strane Popović koji govori odigrali smo glupo. Obojica su potpuno u pravu!!! Al mislim da je ta fatalna greška Pazara bila izazvana i našom dobrom igrom, mislili su da je bolje da što kasnije naprave faul da nam posle bacanja ne ostave vremena i da dobiju sa pola koša. Tri bacanja za Simovića su bila presudna, za nas vetar u leđa za njih nagoveštaj poraza. Simović je odigrao utakmicu karijere. Svaka čast,ne pamtim da je neko u kls imao indeks 57. NESTVARNO!!! ČESTITKE NJEMU i NJEGOVIM SAIGRAČIMA, KAO I STRUČNOM ŠTABU!
  • Ivan

    18.11.2019 20:34
    Svaka cast
    Ovo je ispunjenje svih tajnih zelja.. Ovo je ta motivacija za ovaj tim koji se tek uigrava i ovaj stab koji zna znanje!
    Svak cast svima, Vosa je ozbiljan kapacitet koji niko nikako da prepozna..
    Samo napred, ovo je tek pocetak! Ideja o Superligi se pojavila u podsvesti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.