Novosadska liga: "Kanarinci" deklasirali Hajduk, Jedinstvo bez problema

Utakmice 16. kola Novosadske lige odigrane su tokom vikenda, a stanje na tabeli ostalo je nepromenjeno.
Novosadska liga: "Kanarinci" deklasirali Hajduk, Jedinstvo bez problema
Foto: 021.rs
Polako se bliži kraj jesenjeg dela sezone, u kojem je već jasno da će titulu jesenjeg prvaka odneti Jedinstvo iz Rumenke. Ipak, klubovi se i dalje bore da ostanu u trci za sam vrh šampionata.
 
Novi Sad želi da nadoknadi razliku od četiri boda, koliko im beži Indeks. Na tom putu su bukvalno pregazili Hajduk iz Čuruga, koji su savladali sa 10:0. Gosti gotovo da su više vremena loptu imali u svom golu, nego u svom posedu.
 
Novosađani su poveli već u 34. sekundi meča, kada je mrežu zatresao Tepić. Četiri minuta kasnije Aleksandar Simić povećava prednost "Kanarinaca", a već do 10. minuta rezultat je bio 3:0. Gol je postigao Đanković, a šef struke žuto-plavih Mirko Babić mogao je mirno da posmatra kako Adamek, ponovo Tepić i Simić, Ignjić, Janjić i dva puta Tubić zabijaju golove Čuružanima. 
 
Iako su u prošlom kolu ostvarili prvu pobedu u šampionatu, Hajduk iz Čuruga se polako približava stotom primljenom golu u šampionatu i sva je prilika da ćemo ih naredne sezone gledati u Gradskoj ligi Novog Sada.
 
Galop ka Vojvođanskoj ligi jug nastavlja Jedinstvo iz Rumenke. U 16. kolu Rumenčani su bili sigurni protiv ŽSK-a, koje su dočekali na svom terenu. "Načeo" je goste Pekić u 11. minutu, a već u 25. bilo je 2:0 za domaćina. 
 
Nastavili su u istom ritmu igrači Jedinstva i u drugom poluvremenu. Već u 49. minutu, nakon lepe akcije, Kitić je matirao golmana Žabljana, a konačan rezultat od 4:0 postavio je Đudić u 78. minutu, koji je zatresao sopstvenu mrežu. Jedinstveno je 15. pobedom u šampionatu sačuvalo prednost od sedam bodova u odnosu na drugoplasirani Indeks.
 
Slavija sa Salajke nastavila je niz loših rezultata, a ovog puta ih je savladao Fruškogorac iz Sremske Kamenice. Poveli su igrači iz Kamenice u 26. minutu, kada se nakon izvedenog kornera najbolje snašao Kurteš i zatresao mrežu gostiju. Ubrzo su povećali na 2:0 preko Bogdanova, da bi isti igrač povisio i na 3:0. Gostujući igrači su uspeli samo da umanje zaostatak i da okončaju utakmicu rezultatom 3:1. 
 
U ostalim utakmicama igrali su: Omladinac - Bačka (Đ) 2:1, Futog - Šajkaš 2:0, Indeks - Tatra 4:1, Sirig - Bačka (B) 3:1, Petrovaradin - Veternik 0:3, TSK - Partizan 3:0. 
 
  
  • Djenkinim stopama

    19.11.2019 02:15
    čuj klub
    čuj sebe šta pricas, uzurpirao klub. Uzurpirao je jedan covek celu zemlju i opet nista
  • Salajčan

    18.11.2019 17:18
    ?
    Trener koji je mlađi od igrača i nema autoritet nemože da vodi klub kao što je Slavija. Dobro su još i nakupili bodova, ali to sve zahvaljujući pojedinim igračima. "Trener" koji nezna da postavi igru, da izvrši izmene nebi trebalo da vodi klub kao što je Slavija. Nešto bi trebalo da se menja u klubu, ali Skupštine (prave) kluba nema već nekoliko godina. Jedan čovek je uzurpiro ceo klub i radio je šta hoće. Sramota za klub sa tolikom tradicijom, koji još malo treba da obeleži 100godina postojanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.