Vošin skor bolji u gostima nego na "Karađorđu", protiv Napretka da odigra "pravu utakmicu kod kuće"

Fudbaleri Vojvodine dočekaće u subotu na "Karađorđu" ekipu Napretka, a igrači i navijači nadaju se dobroj igri i ubedljivoj pobedi svog tima na domaćem terenu, koju nisu videli već izvesno vreme.
Vošin skor bolji u gostima nego na "Karađorđu", protiv Napretka da odigra "pravu utakmicu kod kuće"
Foto: 021.rs
Reprezentativna pauza je prošla, a do kraja jesenjeg dela šampionata ostalo je još nekoliko kola. Voša će na svom terenu pokušati da savlada nezgodni Napredak, koji je u prethodnom kolu savladao Čukarički, omogućivši crveno-belima da izbiju na drugo mesto na tabeli.
 
Najbolji rezultat Vojvodine u dosadašnjem toku šampionata je pobeda na Radom od 5:0, koja je ostvarena na "Karađorđu" na startu sezone. Od tada, Vojvodina igra dosta promenljivo na domaćem terenu i bolje rezultate ostvaruje na gostovanjima. Na to je ukazao i sam šef stručnog štaba Nenad Lalatović rekavši da igrači imaju pritisak da moraju da pobede kod kuće.
 
"Pobede treba da budu nešto normalno kad je Vojvodina u pitanju, dok na strani igramo mnogo bolje i rasterećenije. Igračima sam i sada rekao da ne razumem zašto sami sebi prave takav pritisak", kazao je nedavno Lalatović.
 
Voša je više utakmica igrala kao domaćin, ali je više bodova u dosadašnjem toku šampionata ostvarila u gostima. Kao domaćini Novosađani su ostvarili četiri pobede, dva remija i dva poraza, što im je donelo 14 bodova, dok su u gostima slavili šest puta, dva puta su podelili bodove i jednom su se kući vratili poraženi. Dobrom igrom u gostima mladi tim Vojvodine uspeo je da osvoji 19 bodova, a sve ukupno imaju 33 boda - dovoljno za drugo mesto na tabeli. 
 
Prva je, naravno, Crvena zvezda koja i sa utakmicom manje ima sedam bodova više od Voše. Utakmicu manje od kluba iz Novog Sada, ali jednak broj bodova, ima Čukarički. Zanimljivo je da je Vošina gol razlika +14, dok je klub iz Beograda na +8, a nalaze se u egalu. Još zanimljivije je da je gol razlika Partizana na +26, ali se nalazi iza Voše i Čukaričkog.
 
Protekle dve nedelje govorilo se i o sukobu između Lalatovića i sportskog direktora Nikole Lazetića, a da izvesne tenzije postoje moglo se pročitati i u izjavama aktera. Ipak, situacija se na tom polju, kako se barem čini, za sada primila. 
 
Igrači Vojvodine poručuju da je vreme da odigraju pravu utakmicu kod kuće i da bez većih problema savladaju protivnika.
 
"Mislim da nas sigurno očekuje jedna tvrda, teška i agresivna utakmica, sa mnogo duela i borbe. Ono što karakteriše obe ekipe jeste to da u svom sastavu imaju brze bočne igrače, te smatram da će na taj način i jednom i drugom timu pretiti najveća opasnost. Kao i uvek, mi ćemo ići na pobedu i verujem da je konačno došlo vreme da odigramo jednu pravu utakmicu kod kuće, s obzirom na to da pred našim navijačima u poslednje vreme nismo pružali baš najbolje partije", rekao je prvotimac Miodrag Gemović.
 
Utakmica između Vojvodine i Napretka igra se u subotu, sa početkom u 18 časova.
  • Ajmo

    21.11.2019 16:13
    Ajmo Napredak!
  • RVosha

    21.11.2019 15:44
    Smrdija
    sta kazu navijaci blizanaca ?
  • pereca

    21.11.2019 15:19
    pekara Srbija
    Hleba i igara...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.