Novosadska liga: Favoriti pobedama otišli na zimsku pauzu

Tokom vikenda odigrane su poslednje utakmice jesenjeg dela Novosadske lige i timovi sada odlaze na dugu zimsku pauzu.
Novosadska liga: Favoriti pobedama otišli na zimsku pauzu
Foto: 021.rs
Jesenji prvak Jedinstvo iz Rumenke gostovalo je u Veterniku. Iako su već obezbedili sigurno prvo mesto na polusezoni, Jedinstvo želi da nastavi u pobedničkom ritmu, a bodovi su važni i Veterniku, kako ne bi imao zaostatak za timovima iz vrha. Ipak, utakmica je u prvom planu protekla u znaku pomoći za malog Kostu Petkovića, koji je oboleo od leukemije, o čemu mođete da čitate OVDE.
 
Veternik se pokazao kao veoma nezgodan rival, pogotovo kada igra na domaćem terenu. Da je reč o ozbiljnoj ekipi govori i to da su na tabeli najbolje kotirani od svih timova koji su ove sezone izborili plasman u Novosadsku ligu. 
 
Oštro prvo poluvreme završilo se bez golova, a u drugom delu igre viđen je tek jedan gol. U 60. minutu jedan od igrača domaćeg tima igrao je rukom u šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku, sa koje je bio precizan Pekić. Iako je utakmica trebalo da prođe u sportskom nadmetanju, senku na taj segment bacili su događaji po završetku utakmice, kada su domaći igrači ispratili rivale uz uvrede i pretnje, a jedan od fudbalera Rumenke je zadobio i udarac.
 
 
Indeks se trudi da se zaostatak koji imaju za Jedinstvom dodatno ne uvećava, pa nastavljaju sa pobedama. Ovog puta su savladali Bačku iz Begeča na njihovom terenu, rezultatom 2:1.
 
Sa dobrim rezultatima nastavlja i trećeplasirani Novi Sad, koji je u 17. kolu savladao gradskog rivala, Slaviju na Salajci. Posle 90. minuta rezultat je bio 3:1, a mrežu su tresli Adamek i dvostruki strelac Kavčić.
 
U ostalim utakmicama igrali su: Fruškogorski partizan - Futog 3:0, Hajduk (Č) - Omladinac 0:1, Šajkaš - Fruškogorac 2:1, ŽSK - TSK 1:3, Tatra - Petrovaradin 1:1, Bačka 1923 - Sirig 0:2.
 
  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.