Novosađanin Dušan Domović Bulut najspektakularniji basketaš

Basketaš Novog Sada i reprezentativac Srbije Dušan Domović Bulut proglašen je za najspektakularnijeg igrača ove sezone u izboru navijača, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).
Novosađanin Dušan Domović Bulut najspektakularniji basketaš
Foto: 021.rs
FIBA 3x3 je pokrenula glasanje za najspektakularnijeg basketaša ove godine, a pored Buluta, u užem izboru našao se još jedan srpski igrač, Nikola Vuković iz ekipe Zemuna.
 
Posle glasanja, koje je FIBA 3x3 okarakterisala kao neregularno, izdvojili su se Bulut i član njujorškog Harlema, Marsel Esonvune. Kako je saopšteno, tokom glasanja su "korišćeni određeni marketinški potezi, usled kojih pravi ljubitelji basketa nisu mogli doći do izražaja".
 
Iz tog razloga, FIBA 3x3 je na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Instagram ponovila glasanje između dvojice igrača. Oglasilo se više od 5.000 korisnika, a srpski reprezentativac je odneo ubedljivu pobedu.
 
Bulut je ove sezone predvodio ekipu Novog Sada do četvrte titule svetskog šampiona, reprezentaciju Srbije do odbrane trofeja namenjenog šampionu Evrope, a nakon tog prvenstva Srbija je i zvanično obezbedila plasman na Olimpijske igre, koje će se održati 2020. godine u Tokiju.
 
U tom periodu, reprezentativac Srbije proglašen je za najspektakularnijeg igrača na pet različitih turnira, u Dohi, Meksiko Sitiju, Kini, Los Anđelesu, kao i na finalnom turniru koji je održan u japanskom gradu Utsunomija.
 
Novosađanin je ponovio prošlosezonski uspeh, kada je takođe bio proglašen za najspektakularnijeg igrača sezone.
  • NS

    10.12.2019 09:52
    Ponos
    Hvala Bulutu na snazi i energiji!!!
    Ponos Novog Sada!
    On je vest za naslovnicu, a ne lažljivi političari i rijaliti.
  • djacko

    10.12.2019 05:10
    Imao sam priliku da igram basket sa njim. Svaka cast gari. Pozdrav od limanca komse.
  • Liman

    10.12.2019 00:12
    NS
    Novosađanin 21. veka. Dečko bez mane. Ponosan sam što sam njegov sugrađan samo ima jednu malecku falinku eto što je limanac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.