Jedna žena i jedan klub: Vojvodinaši se uz baklju i pesmu oprostili od kuvarice Cece

Radojka Crveni, koja je u Fudbalskom klubu Vojvodina provela gotovo 40 godina svog života, spremajući hranu brojnim generacijama fudbalera, preminula je u sredu, 18. decembra, u 65. godini života, a u subotu je, po svojoj želji, ispraćena uz pesmu "Hej, hej, Vojvodino".
Kuvarica Ceca provela je u Fudbalskom klubu Vojvodina gotovo 40 godina, svoj radni vek posvetila je "Staroj dami", a u penziju je otišla krajem 2015. godine. Bez njene kuhinje, prisećaju se mnogi članovi kluba, dan je bio nezamisliv. Kako je sama pričala, tačno se znalo kada se šta jede, a kako bi igrači uvek bili zdravi i u dobroj formi, o meniju se razgovaralo sa doktorima.
 
Osim što je radila u klubu, Ceca je bila i velika navijačica crveno-belih. 
 
Svaki put pred odlazak na utakmicu, prolivala se kofa sa vodom za sreću igračima. Za rođendan svakog igrača Ceca je spremala tortu.
 
Velika želja, nažalost neispunjena, bila joj je da još jednom pravi tortu za proslavu osvajanja titule, kao što je to učinila pre tri decenije.
 
"U njenim izvrsnim jelima imale su priliku da uživaju brojne generacije fudbalera Vojvodine, a svako od njih za Cecu je uvek imao samo reči hvale, simpatija i najdubljeg poštovanja", poručili su u FK Vojvodina.
 
 
U Klubu prijatelja FK Vojvodina poručili su da je Cecina poslednja želja bila da bude sahranjena u Vošinom dresu, uz tamburaše, te da joj navijačke baklje osvetle put na poslednje konačište.
 
"Ovom željom je više nego dokazala koliki je navijač bila i koliko je volela klub do poslednjeg dana", naveli su u klubu prijatelja.
 
Od Cece su se oprostili porodica, prijatelji, brojni članovi kluba, te navijači "Stare dame".
  • slobodan mikic

    23.12.2019 15:34
    saucesce
    saucesce porodici.
  • Tuzan sam

    22.12.2019 21:31
    Najiskrenije saucesce porodici i prijateljima .
  • Gandži

    22.12.2019 19:17
    ..
    Počivaj u miru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.