Vojvodinaši birali: Abubakar najbolji igrač decenije, Lalat najbolji trener, Ožegović dao najlepši gol

Navijači Vojvodine odabrali su Abubakara Omarua za najboljeg igrača decenije u crveno-belom dresu, aktuelni šef stručnog štaba Nenad Lalatović najbolji je trener koji je predvodio Vošu u proteklih 10 godina, a najlepši gol postigao je Ognjen Ožegović.
Vojvodinaši birali: Abubakar najbolji igrač decenije, Lalat najbolji trener, Ožegović dao najlepši gol
Foto: 021.rs
Tokom prethodnih nedelju dana navijači Vojvodine glasali su za idealnu postavu druge decenije 21. veka, ali su birali i najboljeg igrača. Tako je za najboljeg igrača proglašen Abubakar Oumaru, koji je za Vošu tokom tri godine nastupio na 111 utakmica, postigao 44 gola, uz 22 asistencije, a tri puta je proglašavan za igrača sezone novosadskog tima. 
 
Navijači i simpatizeri kluba izabrali su najbolju jedanaestorku koja je igrala za Vojvodinu u ovoj deceniji. Na golu je Željko Brkić, odbranu čine Ivan Lakićević, Nino Pekarić, Daniel Mojsov i Bojan Nastić.
 
U veznom redu su Nemanja Radoja, Enver Alivodić, Dušan Tadić, Sergej Milinković Savić, dok napad čine Abubakar Oumaru i Dragan Mrđa.
 
  
 
U izboru za najboljeg trenera verovatno nije bilo mnogo premišljanja, pa je najviše glasova dobio upravo aktuelni šef struke novosadskog tima - Nenad Lalatović. Lalatu je ovo drugi mandat na klupi Vojvodine i po drugi put sa njom ostvaruje rezultate koji raduju navijače kluba. Kada je prvi put preuzeo tim, Vojvodina je bila na devetom mestu Superlige, ali je uz Lalatovića izborila plasman u Evropu, gde je došla sve do plej-of faze. Po drugi put klub je preuzeo ovog leta i nakon dve izuzetno loše sezone za Vojvodinu, pomogao je timu da bude treći na tabeli na kraju jesenjeg dela šampionata. 
 
Za sve vreme koje je proveo na klupi Vojvodine, Nenad Lalatović je tim predvodio na ukupno 75 utakmica, na kojima je „stara dama“ ostvarila 46 pobeda, 16 remija i 13 poraza, uz gol-razliku 127:56.
 
Za najlepši gol decenije izabran je pogodak Ognjena Ožegovića na utakmici protiv Javora 2015. godine. Nakon centaršuta Ivana Lakićevića, bivši napadač crveno-belih iznenadio sve na stadionu kada je makazicama zahvatio loptu i poslao je u same rašlje. 
 
 
U najlepšem sećanju vojvodinašima je ostala pobeda u kvalifikacijama za Ligu Evropu u sezoni 2015/16, kada su ubedljivim rezultatom 4:0 savladali Sampdoriju u Torinu. Standardni učesnik Serije A tada je imao 50 puta veći budžet od Voše, ali je ipak klub iz Novog Sada golovima Ivanića, Stanisavljevića i Ožegovića srušila italijanskog velikana.
 
U izboru za najdražu sezonu, najveći broj glasova navijača Vojvodine pripao je sezoni 2010/11. Te sezone, Vojvodina je oborila mnoge rekorde u klupskoj istoriji, poput onih koji se odnose na broj osvojenih bodova (67), najviše ostvarenih pobeda (20), najmanji broj poraza (tri), najbolja gol razlika (44:14) i najveći broj uzastopnih pobeda (11). Crveno-beli su tada igrali sjajan fudbal i, po mišljenju mnogih, zaslužili da osvoje barem jedan trofej, što bi se verovatno i dogodilo da u finalu Kupa Srbije te sezone protiv Partizana u Beogradu nije bilo katastrofalnih sudijskih odluka od strane arbitra Slobodana Veselinovića, koji je nakon tog meča dobio čak osam utakmica suspenzije.
  • Nikola Novo naselje

    24.12.2019 11:30
    @Limanac
    Pojma nemaš...
    Decenija je od 1.januara 2010. do 31.12.2019.
  • Milan

    23.12.2019 23:46
    Maksa
    Maksimović sigurno zasluzuje da bude u prvih 11
  • Limanac

    23.12.2019 17:26
    Sve je to lepo,ali do kraja druge decenije ima još cela 2020.godina!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.