Odbojkaši Vojvodine poraženi u Kupu Srbije od Radničkog

Odbojkaši Vojvodine poraženi su od Radničkog u Kragujevcu, rezultatom 3:2, u četvrtfinalu Kupa Srbije.
Odbojkaši Vojvodine poraženi u Kupu Srbije od Radničkog
Foto: 021.rs
Još jedna neizvesna utakmica je za igračima Vojvodine. Prema svemu sudeći, umor je uzeo svoj danak i mnogo toga u Vošinom stroju ne funkcioniše kako treba. Vodili su odbojkaši Vojvodine sa 1:0 i 2:1 u setovima, ali Kragujevčani su se na kraju izborili za pobedu.
 
Već prvi set je pokazao da će borba biti velika. Igrali su igrači Vojvodine i Radničkog na razliku, ali su na kraju slavili Novosađani sa 30:28.
 
Iako bi mnoge ovakav gubitak seta pomeo, pogotovo ako igraju protiv šampiona države, to nije bio slučaj sa odbojkašima Radničkog. Dobar servis i odlučnost podigli su igru domaćina, koji se u meč vratio osvajanjem drugog seta sa 25:20.
 
Tim Siniše Gavrančića je ponovo zaigrao nešto bolje, ali uz dosta muke. Menjao je trener Gavrančić blokere, pa je umesto Rudića ušao Bojičić. U finišu je as Nikića doneo vođstvo od 20:16, no to nije bio kraj velikoj borbi. Ušlo se u još jednu neizvesnu završnicu, servis Bajandića doneo je prvu set loptu - 24:21. Drugu su gosti iskoristili za vođstvo od 2:1.
 
Pali su Novosađani u četvrtom periodu i tako samo pomogli protivniku, koji je igrao angažovano, dobro na servisu, u napadu. Sa druge strane kod crveno-belih izostali su servis, malo više agresivnosti, ali i igra na prijemu i u odbrani. Stekli su Kragujevčani znatnu prednost i držali je do završnice, kada je servisom Bajandić pomogao svom timu da se potpuno približi. Nisu tada gosti iskoristili izgledne šanse i umesto da izjednače otvorili su put protivniku do petog seta.
 
I u taj - breku vodila se igra nerava do samog kraja, a bolji i precizniji u završnici bili su domaći i slavili 3:2.
 
Revanš se igra u Novom Sadu u januaru.
  • Novosadjanin

    27.12.2019 09:50
    @gledalac u penziji
    Moje dete je igralo odbojku u Vojvodini i verujte nikad trener nije odlučivao ko će i kada igrati.Neko (znalo se uvek ko)odluči ko će da igra i taj mnogo više i trenira od ostalih igrača a uvek se znalo šta je glavni faktor u tom odlučivanju.Zato su i treninzi u mlađim kategorijama zatvoreni za javnost.Određenih prvih 6 u ekipi trenira 150% a ostali 30%.Npr primač primi i smečuje 4 serije po 20 a drugi 1 po 10.Tako se ne stvara tim,tako se lični interesi povećavaju.Zapitajte se kako to da ovoliki grad nema ni jedno dete za odbojku.Nekada nije moglo da se uđe u klub(u mlađim kategorijama) ispod 190 cm a vama je prvi tehničer toliko.....Zar stvarno smatrate da je Vuk zaslužio nagradu (kao rezervista na klupi reprezentacije)za najboljeg sportistu NS umesto Buluta koji je bio 4-5 puta Svetski prvak.....E tako to ide u SNS....kada je politika i novac SPORT.
  • Gledalac u penziji

    24.12.2019 22:16
    Pre svega g-dinu Zbiljić svaka čast na ulaganju u OK Vojvodina. Kao verni navijač i gledalac svake utakmice u NS ili na TV, izneću nekoliko svojih zapažanja. Trener Gavrančić do besomučnosti konstantno igra sa istim igračima. Povreda Simića, želim mu brz oporavak pokazala je koliko je trener nestručan. Uvodi u igru mladoga Rudića kpji je 3 godine u prvih 12, bez i jedne utaknice u rukama i nogama, nije ga uveo sem par puta na servu i jednu utakmicu, pre svega da odmori srednjake i da Rudić stekne iskustvo. To se takođe odnosi i na Bojičića koji sedi naklupi, mada vuče povredu od ranije. To su sano dva segmenta, a o neigranju ostalih i pravovremenom nevršenju izmena i traženju tajm auta da ne govorim. Jednostavno Gavrančić nije dorastao zadatku trenera, mada sve pohvale kao pomoćnom.
    E sada zašto g-din Zbiljić ne vrati Osmankača ne znam ali za novosadsku odbojku bi bilo najbolje da jedan drugom pruže ruku i nastave gde su stali, na šampipnskom putu. U ime svih navijača i ljubitelja odbojke zamoliću da razmisle i da se dogovore. Pozdrav svima i želim opet titulu i u kupu i u prvenstvu.
    Srćna Nova i sve najbolje svima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Sigurna pobeda novosadskih košarkaša

U 27. kolu Košarkaške lige Srbije Vojvodina je lakše nego što se očekivalo savladala OKK Beograd sa 91:76, po četvrtinama rezultat je glasio 32:21, 22:12, 16:21, 21:22.