Otkazan tradicionalni "Dnevnikov" turnir, nije se prijavilo dovoljno ekipa

Tradicionalni "Dnevnikov" turnir u malom fudbalu, koji je ove godine trebalo da se organizuje po 57. put, otkazan je zbog malog odaziva ekipa.
Otkazan tradicionalni "Dnevnikov" turnir, nije se prijavilo dovoljno ekipa
Foto: Pixabay
Kako je saopšteno, iako je poslednjeg dana za prijave bilo ekipa koje su najavljivale učešće, organizatori nisu mogli da čekaju njihove uplate, s obzirom na to da je start turnira već kasnio, te se ne bi završio pre početka priprema većine klubova za prolećnu sezonu.
 
"Zatajili su najmlađi, koji očigledno nisu zainteresovani za mali fudbal, ni nagrada od 50.000 dinara za pobednika im nije bila motiv", navodi se. 
 
Bile su se prijavile samo četiri ekipe kadeta i dve kod juniora. To organizatore čudi, navodeći podatak da na teritoriji Gradskog fudbalskog saveza Novog Sada postoji 31 škola fudbala, a da svaka ima po nekoliko selekcija.
 
"Svesni smo činjenice da mali fudbal više nije popularan kao nekada, ali smo očekivali da će makar zbog tradicije 'Dnevnikov' turnir ipak okupiti zavidan broj ekipa. Poslednjih nekoliko godina na turniru je igralo oko tridesetak seniorskih ekipa, ove godine prijavilo ih se mnogo manje. Svim ekipama koje su uplatili kotizaciju vratićemo novac i pokušaćemo sledeće godine da učinimo dodatne napore i turnir, koji je startovao davne 1961. godine, organizujemo kako bi se tradicija produžila", poručili su organizatori.
 
Organizatori su ranije ukazali na to da je interesovanje za turnir veliko, ali da sve ekipe koje su najavile učešće, to nisu i potvrdile uplatom kotizacije. Seniorske ekipe za kotizaciju su izdvajale 15.000, kadeti 12.000, a pioniri 11.000 dinara.
 
Ovo nije prvi put da se ekipe povlače sa "Dnevnikovog" turnira. Tako je bilo i 2016. godine, kada se nekoliko ekipa povuklo, jer su bile nezadovoljne organizacijom same sportske manifestacije. 
 
Da bi ovako nešto moglo da se dogodi naslutilo se i po završetku prošlogodišnjeg turnira, kada je zaključak organizatora bio da su zatajili najmlađi, da je sam kvalitet opao, a da je, nažalost, sve manje publike koja prati ovaj događaj.
  • Real Madrid

    21.01.2020 12:44
    Nisu mogli...
    Doobro je ljudi... Nisu mogli da organizuju. Sledeće godine će doći Real Madrid i osvojiće
  • Dr

    27.12.2019 09:55
    vratite
    Kada se vrati SPORT a ode ovakva nakaradna POLITIKA možda i bude turnira ali bojim se da se dotle sve ne uništi.
  • poli

    25.12.2019 14:14
    oki
    oterajte organizatore i to je to niko ih ne vari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.