Košarkaši Vojvodine zaustavili Dunav, sledeća prepreka Zlatibor

Košarkaši Vojvodine uspeli su da savladaju Dunav rezultatom 97:77, a već subotu čeka ih susret sa Zlatiborom.
Košarkaši Vojvodine zaustavili Dunav, sledeća prepreka Zlatibor
Foto: 021.rs
Košarkaši Vojvodine boljeplasiranog rivala savladali su sa 27:24, 20:20, 33:18 i 17:15 po četvrtinama. Trener Vojvodine Filip Socek rekao je da će publika u novoj godini gledati novu Vojvodinu i, sudeći barem po ovom meču, takav je bio i slučaj.
 
Voša je imala odličan procenat ubačenih šuteva za tri poena, što nije bio slučaj sa rivalom iz Starih Banovaca. Na poluvremenu crveno-beli su vodili sa tri poena, ali su se potpuno rezultatski odlepili u trećoj četvrtini i mogli su mirno da privedu meč kraju.
 
"Pokazali smo da možemo da igramo dopadljivu, agresivnu i efikasnu košarku. Očekuje nas grčevita borba za opstanak, ali ako momci nastave ovako da igraju i da se ponašaju na terenu, možemo da se nadamo dobrom ishodu", rekao je Socek.
 
Novosadski klub uspeo je da se pomakne sa začelja tabele i sada je pretposlednji, ispred Beograda, dok ima bod zaostatka za Tamišom i Metalcem.
 
Košarkaši Vojvodine putuju u Čajetinu na sledeći susret, a snage će odmeriti sa Zlatiborom. Tim iz Čajetine je trenutno četvrtoplasirani u Košarkaškoj ligi Srbije, sa devet pobeda i pet poraza, s tim što je u poslednja dva kola ispustio priliku da trijumfuje i to protiv Beograda i Novog Pazara. 
 
Zanimljivo je da su se ova dva tima do sada susretala pet puta i da se u tim duelima Vojvodina pokaza uspešnija, ostvarivši tri pobede, dok je Zlatibor dva puta slavio.
 
Utakmica između Vojvodine i Zlatibora igra se u Čajetini, u subotu, 11. januara.
  • Novi Sad

    09.01.2020 15:41
    Na poluvremenu sam pomislio - ako se u trecoj nista ne promeni oticicu , ne mogu vise da prisustvujem dramaticnim zavrsnicama ...I onda se dogodi ta furiozna treca cetvrtina ..prijatno I za dusu I za oci !!!! Nama taj Dunav nikada nije odgovarao ,ili je to ssmo predrasuda koju smo pobili odlicnom igrom I fenomenalnom energijoj .Nadam se da je ovo nagovestaj boljih dana !!!
  • Vosa

    09.01.2020 11:56
    Leee
    Prekretnica! Samo tako nastavite, vidite da mozete! To je timski rad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.