Odbojkaši Vojvodine poraženi u Kupu od Niša, popravni u Novom Sadu

Odbojkaši Vojvodine poraženi su od Niša, sa 3:2 u setovima, u prvom meču polufinala Kupa Srbije.
Odbojkaši Vojvodine poraženi u Kupu od Niša, popravni u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Ponovo je aktuelni šampion igrao pet setova u Kupu, takmičenju čiji trofej želi da osvoji posle četiri godine. Iako su poraženi, odbojkaši Vojvodine i dalje imaju dobre šanse da se plasiraju u finale, s obzirom na to da se revanš meč igra na Spensu.
 
Novosađani su krenuli dobro, ali su Nišlije pratile čitav prvi set, pa je do samog kraja bilo neizvesno. Blokom Rudića stavljena je tačka na ovaj period igre i Vojvodina je upisala prvi set u svoju korist, rezultatom 27:25.
 
Nastavljeno je dobrim tempom i u narednom setu, imali su značajnu prednost u nekoliko navrata, ali su izabranici Siniše Gavrančića platili ceh sopstvenih grešaka, pa se Niš vratio u meč osvajajući drugi set sa 25:22.
 
Aktuelni šampion nije bio na svom nivou ni u trećem setu. Gotovo u svim segmentima igrama su zakazali crveno-beli, od servisa do bloka. Imao je Niš sigurnu prednost od 22:18, ali je Voša na trenutak zablistala, približila se domaćinu na poen razlike. Ipak, propustili su priliku za izjadnačenje, a Niš je greške još jednom iskoristio i osvajanjem trećeg seta sa 25:23 poveo sa 2:1.
 
Ni u četvrtom setu nije Voša bila na svom nivou zahvaljujući kojem poslednjih sezona dominira domaćom odbojkom, ali i mali pomak u igri bio je dovoljan za izjadnačenje u setovima. Sigurnom igrom Vojvodina je došla do svog drugog seta rezultatom 25:20.
 
Na kraju je nedostajala koncentracija u redovima Novosađana. U taj brejku Voša nije uspela da dođe do prave igre i da prelomi u trenutku kada je možda imala i psihološku prednost zbog ubedljivog povratka u meč. Šanse su ostale nerealizovane, a Niš je sa 15:11 u petom setu priveo meč kraju.
 
Revanš utakmica Kupa Srbije igra se 5. februara u Novom Sadu.
  • Gledalac u penziji

    23.01.2020 20:22
    Vreme je da se zahvalite treneru Gavrančiću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.