VIDEO: Niželigaši počeli pripreme, Novosadska liga startuje 7. marta

Klubovi koji se takmiče u Novosadskoj ligi, petom rangu domaćeg fudbala, počeli su pripreme za prolećni deo prvenstva, koji kreće 7. marta.
VIDEO: Niželigaši počeli pripreme, Novosadska liga startuje 7. marta
Foto: 021.rs
Stanje na tabeli deluje kao da je već sa sigurnošću poznato ko će biti promovisan u viši rang. U pitanju je Jedinstvo iz Rumenke koje je u jesenjem delu sezone upisalo 16 pobeda, jedan remi, 62 postignuta gola i samo dva primljena. Sa 49 bodova prvi su na tabeli i beže drugoplasiranom Indeksu za sedam bodova, a trećeplasiranom Novom Sadu za 11.
 
Ukoliko nastavi sa upola dobrim partijama kao u prolećnom delu prošle i jesenjem delu ove sezone, izvesno je da ćemo Jedinstvo od sledeće sezone gledati u Vojvođanskoj ligi Jug. Za mesto u baražu boriće se, po svemu sudeći, Indeks, Novi Sad, kojima se priključuje i TSK, iako u redovima Indeksa vlada uverenje da će se oni izboriti za baraž, a potom i plasman u viši rang.
 
Kako bi izborili što bolju poziciju na tabeli, deo timova je već počeo pripreme. Jedinstvo je dovelo nekoliko pojačanja, kao što su Vladimir Dević, koji je nosio dres Fruškogorskog partizana, potom Vladimir Skoko iz beočinskog Cementa, te Milan Đanković koji u Rumenku stiže iz Novog Sada. 
 
 
Prvoplasirani tim na tabeli odigraće pripremne utakmice protiv šajkaškog Borca, Mladosti sa Novog naselja, temerinske Sloge, koviljskog Šajkaša, Starog grada iz Bačke Palanke, Veternika i Mladosti iz Bačkog Petrovca.
 
Ekipa Veternika započela je pripreme u balonu na njihovom stadionu, gde će odraditi prvi deo spremanja za nastavak sezone. Tokom priprema odigraće šest utakmica, protiv Omladinca, Cementa, Crvene zvezde, Žablja, Jedinstva i Starog grada.
 
 
FK Fruškogorac iz Sremske Kamenice u prolećni deo sezone ulazi sa novim trenerom Svetozarom Mijinom, koji je klub vodio pre dve sezone, kada je Fruškogorac uveo u viši rang posle 10 godina. Tim Fruškogorca nije se mnogo menjao u odnosu na jesenji deo sezone, pa su ekipu napustila dva igrača.
 
Sa pripremama je startovao i Novi Sad, na pomoćnom terenu stadiona "Detelinara". "Kanarince" je pojačao Pekić koji je u tim stigao iz redova rumenačkog Jedinstva.
 
 
Prvenstvo u Novosadskoj ligi se nastavlja 7. i 8. marta, a u 18. kolu sastaće se: Omladinac - Sirig, Bačka (Đ) - Indeks, Bačka (B) - Petrovaradin, Tatra - Jedinstvo, Veternik - TSK, ŽSK - Futog, Fruškogorski partizan - Fruškogorac, Šajkaš - RFK Novi Sad, Slavija - Hajduk.
  • Siki

    27.01.2020 13:08
    Kod nas ne valja ni prvi rang, a tek ovi iz beton lige, skupljani koji mogu da trče bar pola sata i da ih gleda sirotinja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.