Vojvodina pobedila Rapid u prijateljskoj utakmici

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Rapida iz Beča rezultatom 2:0, u prijateljskom meču odigranom u Beleku.
Strelci za Vošu bili su Mrkaić u 29. i Čović u 59. minutu.
 
Prva prilika na utakmici je viđena već u četvrtom minutu, kada je, nakon centaršuta Drinčića iz slobodnog udarca, jedan igrač Rapida pokušao glavom da izbije loptu, ali je ona pogodila prečku gola austrijskog tima. Međutim, što se nije dogodilo tada, desilo se u 29. minutu.
 
Sa sredine terena, Drinčić je poslao odličan pas u prazan prostor ka Mrkaiću, koji je prihvatio loptu, utrčao u šesnaesterac Rapida i potom rutinski savladao protivničkog golmana. Igra se potom odvijala uglavnom na sredini terena, s tim da Rapid praktično nijednog momenta nije ozbiljnije ugrozio gol Vojvodine, a u 59. minutu, crveno-beli su stigli i do drugog pogotka.
 
Najpre je Nešković sjajno na levoj strani proigrao Đorđevića, koji je uputio oštar pas pred peterac, gde je Zukić šutirao iz prve, Gartler je odbranio, ali se lopta potom odbila do Čovića, koji je sa oko sedam-osam metara udvostručio vođstvo svog tima.
 
U 64. minutu, Voša je imala novu odličnu priliku i to nakon što je Kokir odigrao pas u prazan prostor ka Zukiću, koji je ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je golman Gartler istrčao i odbranio njegov udarac. Samo dva minuta kasnije, sa oko 18 metara je odlično šutirao Nešković, ali je Gartler još jednom sjajno reagovao i odbranio.
 
Uprkos sigurnom vođstvu, Vojvodina je do kraja meča nastavila da igra otvoreno i ofanzivno, ali novih prilika za pogodak više nije bilo, te je krajnji rezultat ostao 2:0 za crveno-bele.
  • Banda crvena

    29.01.2020 21:05
    Dulo rukobodi do Evrope
    Predsednik pajac
  • Ns

    29.01.2020 20:16
    Drago mi je da se Covic vratio posle teske povrede! Samo napred Vosa
  • Pozdrav iz Bostona

    29.01.2020 19:35
    Sad ste ih pobedili...u prijateljskoj...sto ih niste pobedili 2012. kad je trebalo...nego pola nismo presli u Becu. Tuzne Firmaske uspomene. Pozdrav za Enac!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.