Vojvodina do finala Kupa Srbije nakon velikog preokreta protiv Niša

Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u finale Kupa Srbije nakon maratonske borbe protiv Niša.
Vojvodina do finala Kupa Srbije nakon velikog preokreta protiv Niša
Foto: 021.rs
Šampioni Srbije do finala i prilike da trofej kupa donesu u Novi Sad došli su nakon velikog preokreta. Gubili su Novosađani sa 2:0 u setovima i kada su svi očekivali da je praktično sve rešeno, Vojvodina se vratila. 
 
Dobro je startovala Vojvodina, ali su greške u domaćem taboru probudile rivala, koji je imao prednost na 21:16. Ušao je umesto Kovačevića novi-stari igrač Mehić, malo su se probudili crveno-beli, ali nije bilo dovoljno. Niš je uzeo prvi set sa 25:20.
 
I u drugom setu Novosađani su imali početno vođstvo, ali je na polovini seta izjednačio, da bi u finišu napravio preokret i uzeo drugi set sa 25:22.
 
Ključni momenat se dogodio u trećem setu kada su igrači Vojvodine pokazali neverovatnu mentalnu snagu. Imala je Vojvodina tri poena zaostatka, brojalo se sitno do završetka meča, ali je Mehić doneo izjednačenje na 18:18. Preokrenula je Vojvodina i na kraju imala dve set lopte na 24:22. 
 
Međutim, Nišlije su izjednačile i krenula je igra nerava. Krenula je igra poen za poen, a šampionski mentalitet pokazali su u završnici, kada su blokom doneli osvojili treći set sa 29:27. Bio je to okidač koji je razbudio domaće igrače i koji su četvrti i peti seti odigrali odlično.
 
Bili su ubedljivi Novosađani u četvrtom setu koji su uzeli "lagano" sa 25:17, a onda prolazak u finale su potvrdili osvajanjem petog seta sa 15:11. 
 
"Niš je dobra ekipa, ušli su bolje u ovu utakmicu, ali smo mi verovali u sebe. Drago mi je što smo pokazali karakter, timski duh i izdržali do kraja. Bilo teško sve to uraditi, posebno u situaciji kada gubite 0:2 i kada znate da će se brojati svaki poen. Želim da čestitam saigračima i stručnom štabu na pobedi i na velikoj borbi", poručio je kapiten Vuk Todorović posle meča.
 
Finale Kupa Srbije igraće se 1. marta, a rival Vojvodini biće Partizan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.