Vošine pripreme u brojkama: Koliko igrača je došlo, otišlo, pobede, remiji, strelci

Pripremni period polako se primiče kraju, Voša ponovo trenira u Novom Sadu i priprema se za nastavak prvenstva, kada će u subotu, 15. februara, ugostiti gradskog rivala Proleter.
Vošine pripreme u brojkama: Koliko igrača je došlo, otišlo, pobede, remiji, strelci
Foto: 021.rs
Vojvodina je treća na tabeli i to je pozicija koja je vodi u Evropu. Međutim, najteži period tek sledi. 
 
Na početku pripremnog perioda šef struke Novosađana imao je svoj spisak želja i mogao je da se nada da će mu Deda Mraz, Dušan Bajatović i Vojislav Gajić, omogućiti da svoje želje ispuni i da deo kluba postanu igrači koje je želeo. U klub je stiglo nekoliko novih igrača, ali je i otišlo nekoliko prvotimaca na koje se dosta računalo.
 
U Vojvodinu je stiglo devet novih igrača, ali je isto toliko igrača napustilo klub. 
 
 
 Foto: Jelena Grlić
 
U nastavku sezonu crveno-beli dres će nositi Miljan Vukadinović (Napredak), Bogdan Mladenović (Žil Visente), Momčilo Mrkaić (Javor), Stefan Đorđević (Radnički), Lazar Stojsavljević (Njuport Kaunt), Nikola Andrić (Mladost), Nikola Mirić (Partizan), Konstantin Nika (Voluntari) i Slavko Bralić (Larisa). 
 
Za klub je potpisao i mladi Petar Pavlićević koji je došao iz omladinskog tima Benfike, ali je prosleđen u Kabel na pozajmicu.
 
Nasuprot onima koji su došli, devet igrača više neće igrati za Vojvodinu. Iz tima su otišli Milan Lazarević, Nemanja Vučić, Nikola Petković, Nikola Vasiljević, Željko Filipović, Eze Vinsent, Nemanja Nikolić, Bojan Matić, a iz kluba je otišao i kapiten u prvom delu sezone Ranko Veselinović, koji je potpisao za kanadski Vankuver Vatjkeps.
 
 
U pripremnom periodu, koji je počeo već 4. januara, Vojvodina je odigrala osam utakmica. Prvu utakmicu u godini igrali su protiv gradskog kluba i "isturenog odeljenja" Kabela, pobedivši ga sa 1:0. 
 
U nastavku priprema Vojvodina je igrala još sedam utakmica, a ukupan skor je tri pobede, tri remija i dva poraza. Vojvodina je igrala protiv subotičkog Spartaka, koji je savladala sa 2:1, a slavila je još i protiv Rapida (2:0), što je jedina pobeda na pripremama u Beleku. 
 
Turski deo priprema Voša je iskoristila kako bi igrala protiv evropskih timova. Tako su izabranici Nenada Lalatovića nerešeno igrali protiv Šahtjora (1:1), Lavova (0:0) i Frajberga (2:2). Upisana su i dva poraza i to od Maribora (3:2) i od kazanjskog Rubina (3:0).
 
 
Foto: Jelena Grlić 
 
Na pripremama Vojvodina je postigla 10 golova, a primila ih je isto toliko. Tih 10 golova, od kojih je jedan bio autogol (protiv Šahtjora), postiglo je pet igrača Vojvodine. Po gol su postigli Gemović i Mrkaić, strelci su dva puta bili Vukadinović i Zukić, dok je jedini trostruki strelac bio Čović, koji je tresao mrežu Rapida, Maribora i Frajberga. 
 
Činjenica da Čović i dalje ima "dodir" i da može da bude golgeter uliva nadu Lalatoviću, pogotovo zbog činjenice da je napadač propustio čitavu prethodnu polusezonu zbog povrede. 
 
Lalatović je uigravao sve igrače na pripremama i po završetku je poručio da je zadovoljan sa igračima koji su došli u klub ove zime, iako su otišla trojica standardnih prvotimaca. Koliko je Lalatović uspeo da uigra novopridošle igrače i koliko će se osetiti odsustvo igrača koji su bili standardni u prvom delu sezone, pokazaće se već u subotu, kada se nastavlja prvenstvo i to utakmicom protiv Proletera sa Slane bare.
  • Ponajbolji odoše...

    13.02.2020 21:46
    ZA TEPSIJU RIBE
    Novopridošli, sve moj do mojega.
  • Temerin

    11.02.2020 14:30
    Katastrofa.... Prodat kapiten ,prodali dva jedina napadaca, a Rus koji se pokazao da je dobar igrac njega nisu pustili u klub posle probe....Katastrofa, Uprava napolje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.