Voša golom iz kornera do pobede nad Proleterom

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Proletera rezultatom 1:0, u 21. kolu Super lige Srbije.
Pred oko 2.500 gledalaca na "Karađorđu", strelac jedinog gola na meču bio je Drinčić u 56. minutu.
 
Pred početak utakmice, fudbalski klub Vojvodina se zvanično oprostio od svog doskorašnjeg kapitena Ranka Veselinovića, koji će ubuduće nastupati za kanadski klub Vankuver Vajtkeps. Tim povodom, predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić je uručio Ranku Veselinoviću uramljeni dres Vojvodine sa njegovim brojem i prezimenom na leđima.
 
Nakon toga, predstavnici Kluba navijača Vojvodine, koji baštini tradiciju kluba navijača Vojvodine osnovanog još daleke 1937. godine, uručili su prigodan poklon novom kapitenu Nikoli Drinčiću, koga su izabrali za najboljeg fudbalera Vojvodine u 2019. godini.
 
Prisutni na stadionu potom su održali i minut ćutanja kao znak odavanja počasti prema bivšem fudbaleru Vojvodine Vasi Rutonjskom i bivšoj dugogodišnjoj kuvarici kluba Svetlani Crveni, koji su nedavno preminuli.
 
Kada je utakmica počela, prvu priliku imali su fudbaleri Vojvodine i to već u osmom minutu, nakon odličnog centaršuta Drinčića i udarca glavom Đurića, ali je lopta pogodila prečku. Samo šest minuta kasnije, crveno-beli su imali novu šansu preko Vukadinovića, koji je šutirao sa oko 13-14 metara, ali je lopta otišla nekoliko centimetara preko gola.
 
Na novu priliku, čekalo se sve do početka drugog poluvremena, tačnije do 48. minuta, kada je u istom napadu sa svega tri-četiri metra iskosa dva puta šutirao Vukadinović, ali je Petrić oba puta odbranio. Međutim, u 56. minutu, Voša je konačno došla do vođstva.
 
Korner za crveno-bele je izveo Drinčić, a Petrić je, u pokušaju da je izbije iz peterca, uspeo samo da je prosledi u sopstvenu mrežu.
 
Proleter je mogao da izjednači već u 66. minutu, kada je iz slobodnog udarca dobro centrirao Babić, a potom udarac glavom uputio Joković, ali je Rockov odličnom odbranom skrenuo putanju lopte u korner. Svega 10 minuta kasnije, gosti su imali novu šansu, kada je sa oko 20 metara iskosa šutirao Kovačević, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad prečke.
 
U 80. minutu, zbog prekršaja na sredini terena, glavni sudija meča Novak Simović je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton Iliji Lukaševiću, koji je zbog toga morao da napusti teren, pa je Vojvodina od tog trenutka bila sa igračem više na terenu.
 
Do kraja utakmice, ni na jednoj strani nije viđena više nijedna prilika, pa je Voša tako zabeležila pobedu na otvaranju prolećne polusezone.
  • LIJA

    16.02.2020 10:24
    Ne znaš koji su gori, čista nameštaljka, sve vodi Kokeza koji vedri i oblači u savezu a i u Proleteru, čudno da nije preokret bio, da uzmu još i veliku lovu na kladionici!
  • Y

    16.02.2020 08:50
    Bravo
  • Giga Moravac

    16.02.2020 00:02
    Neko nek mi objasni poentu dolaska na ovu utakmicu ili bilo koju drugu? Zbog koga i čega se igra fudbal u ovoj nazovi državi Srbiji? Guraju se dva dobro poznata kluba koje ipak.neçu napisati jer me odma hvata neka mučnina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport