Jedan od najboljih Vošinih igrača zbog vojne obaveze morao da se vrati u Rusiju

Košarkaši Vojvodine dočekaće na Spensu danas, 18. februara, ekipu Tamiša u borbi za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije.
Košarkaši Vojvodine bore se za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, a u narednom periodu to će morati da čine bez Pavela Lobareva.
 
Vojvodina je trenutno u veoma lošoj situaciji, jer su tim desetkovale povrede i bolesti, a Filip Socek neće moći da računa ni na Pavela Lobareva, koji je morao da se vrati u Rusiju kako bi regulisao vojnu obavezu. Za sada nije poznato koliko dugo će Lobarev odsustvovati sa terena, s obzirom na to da, nezvanično, nastoji da odloži služenje vojnog roka.
 
Lobarev je jedan od najefikasnijih igrača Vojvodine u ovoj sezoni, sa prosekom od 16 poena po meču. On je na 17 utakmica postigao 275 poena, što ga stavlja na 11. mesto liste najboljih strelaca u KLS, a u Vojvodini je odmah iza Aleksandra Radulovića i Andrije Simovića. 
 
Situacija je takva da su se u jednom momentu na treningu pojavila samo četiri igrača. 
 
"Šta da radimo, moramo da se borimo do kraja kakve god da su teškoće u pitanju. Dolazi nam ekipa koja je u sličnoj poziciji kao i mi, a koja nam, pokazalo se, nikako ne leži. Oni su u borbi za opstanak uspeli nedavno da se pojačaju, dok smo bi ostali bez Lobareva, uz povrede i bolesti praktično polovine ekipe", kaže Socek.
 
I Tamiš, kao i Vojvodina, bori se za opstanak, ali se nalazi u malo boljoj poziciji, s obzirom na to da su na 11. mestu, dok je Voša na samom dnu tabele. Ukoliko savlada Tamiš, Vojvodina bi još i imala šanse da se izbori za opstanak u KLS, dok bi večerašnji poraz gotovo pa zapečatio sudbinu crveno-belih.
 
Poslednji put kada su se ova dva tima sastala Pančevci su ostvarili najubedljiviju pobedu u sezoni, kada su dobili Vojvodinu sa 98:62.
 
Utakmica između Vojvodine i Tamiša igra se večeras na Spensu, sa početkom u 20 časova.
  • Goran

    19.02.2020 19:56
    Možda da vidite sa Ruskom strankom da srede nešto?
    ...
    Sada se setih da se oni u lokalu ne bave lokalnim. Maler, šta ćeš.
  • braca

    18.02.2020 14:25
    Ziveo Putin
  • Ups

    18.02.2020 12:56
    Hoće to kad dovodite igrače iz zaostalih zabiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.