Voša nije prešla Tamiš, opstanak u KLS sve dalje

Košarkaši Vojvodine poraženi su od Tamiša, rezultatom 79:71, u Košarkaškoj ligi Srbije, pa je opstanak crveno-belih u šampionatu sada veoma teško ostvariv.
Voša nije prešla Tamiš, opstanak u KLS sve dalje
Foto: 021.rs
Vojvodina je pred ovaj meč bila potpuno desetkovana povredama i bolestima igrača. U jednom momentu na treningu su se pojavila samo četiri košarkaša i bilo je jasno da će Filipu Soceku i njegovim izabranicima protiv Tamiša, ekipe za koju se pokazalo da im "ne leži", biti veoma teško. Uz to, zbog regulisanja vojne obaveze, iz Novog Sada je otišao i jedan od najboljih igrača ove sezone, Pavel Lobarev.
 
Na startu meča viđena je jaka odbrana kod oba tima, ali i mnogo promašaja, pa je posle prve četvrtine rezultat bio 16:13 u korist gostiju. U drugoj četvrtini su nastavili Pančevci na Spensu da igraju bolje, pa su na poluvreme otišli sa prednošću, pri rezultatu 37:28.
 
Nakon pauze na poluvremenu Vojvodina je zaigrala nešto bolje, ali joj je za to bilo potrebno da protivnik dođe do 13 poena prednosti. Nakon toga Voša je krenula da smanjuje zaostatak za Pančevcima i došla je na korak do izjednačenja, ali je tu zastala. Promašena slobodna bacanja za izjednačenje, odluka sudije da dosudi faul u korist Tamiša, ponovo su pogurali goste. 
 
U poslednjoj četvrtini Tamiš je igrao jednostavno bolje od crveno-belih, bili su precizni kada je to bilo važno, a košarkaši Voše su promašivali koš. 
 
Voša je imala bolji procenat pogodaka za dva poena i iz slobodnih bacanja, ali je Tamiš potpuno izdominirao u šutevima za tri poena, sa uspešnošću od 52 odsto šuteva, dok je Voša do tri poena dolazila tek iz svakog četvrtog pokušaja.
 
I ovog puta je u redovima Vojvodine najefikasniji bio Andrija Simović sa 19 poena, dok je u gostujućem taboru to bio Miloš Nikolić sa 17 poena. 
 
Vojvodinu sada očekuje utakmica protiv devetoplasiranog Metalca, koja se igra u petak, 21. februara, u Valjevu.
  • Zbogom pameti

    19.02.2020 11:36
    Sve je ovo dobro smisljeno sto se tice kkvojvodine.
    Da kpnacno i nju ugase i da kolo preuzmu podobniji.
    A svi ti drugi podobniji su deca ove vojvodine.
    Pamet u glavu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport