Vasiljević: Ne odustajemo od plej-ofa i borbe za Superligu

Sezona u Prvoj ligi Srbije nastaviće se ovog vikenda, a novosadski Kabel dočekaće na "Karađorđu", u subotu, Budućnost iz Dobanovaca.
Kabel prolećni deo sezone započinje na petom mestu Prve lige Srbije, sa tri boda manje od trećeplasiranog Zlatibora i četvrtoplasirane Bačke. Da nije bila kazne Disciplinske komisije FSS-a, koja im je zbog "ugrožavanja integriteta takmičenja", odnosno nameštanja utakmice sa Smederevom, oduzeo 10 bodova, Kabel bi bio ubedljivo prvi tim na tabeli sa šest bodova više od sada prvoplasiranog Grafičara. 
 
Međutim, u Kabelu se više ne osvrću na to "šta bi bilo kad bi bilo" i veruju da i sada mogu da se izbore za poziciju koja će ih odvesti u plej-of i dati šansu da se bore za plasman u viši rang. Kabel je zimske pripreme proveo u Novom Sadu i Turskoj, gde su odigrali nekoliko utakmica. Šef stručnog štaba Zoran Vasiljević kaže za 021.rs da je zadovoljan učinjenim na pripremama i da su imali sve preduslove da ih dobro odrade. 
 
"Sve što smo poželeli, to smo i dobili, zaista smo zadovoljni urađenim i na utakmicama i na treninzima. Možda još sedam dana da je potrajalo, da doradimo neke sitne stvari, bilo bi dobro, ali smo odradili sve što smo otprilike i planirali", poručuje Vasiljević.
 
Iz kluba je otišlo nekoliko igrača, kao što su Bihorac, Balabanović, Jovanić i Pilipović, ali su crveno-crni pojačali tim sa Aleksandrom Mesarovićem (Napredak), Bojan Braćom (Hajduk Kula), Miljanom Jablanom (Proleter), Petrom Pavlićevićem (Benfika), Nikolom Gajićem (Bačka Palanka) i Milanom Vidakovim (Vršac).
 
  
 
Vasiljević ukazuje na to da je zalaganje igrača na treninzima i utakmicama na visokom nivou, jer je "glavno pravilo to da će se za startnih 11 izboriti oni igrači koji najviše pružaju timu", dodajući da nema privilegovanih i da svako zna šta mora da radi. Ovaj stručnjak očekuje da se njegov tim plasira u plej-of Prve lige Srbije.
 
"Mi bismo već imali osiguran plej-of da nam nisu oduzeli 10 bodova. Ipak, nećemo odustati, mislim da zaslužemo plej-of i borićemo se svim srcem da ostvarimo naš zacrtani cilj. Mi smo osvojili 44 boda, oduzeli su nam 10 i sada imamo 34. Nakon oduzetih bodova uspeli smo da se priključimo vrhu. Nisu nam daleko ekipe koje su na prvom, drugom i trećem mestu, koje vode u plasman u Superligu i baraž. Nećemo odustati ni od tog cilja, ukoliko izborimo taj plej-of", zaključuje Vasiljević.
 
Prva prepreka na putu ka cilju je Budućnost iz Dobanovaca, trenutno poslednji tim lige, pa je Kabel u ovom meču ubedljivi favorit. Tim se pojačao za nekoliko igrača u zimskom prelaznom periodu, tako su stigli Aleksandar Kirovski, Omega Roberts, Luka Jeličić, Marko Čubrilo, Đorđe Radovanović, Igor Aničić, Milan Bubalo i Miloš Kukolj. 
 
Utakmica između Kabela i Budućnosti igra se u subotu, 29. februara, na stadionu "Karađorđe", u 14 časova.
  • Sapiens

    28.02.2020 19:03
    Zavisi, kako Snajper odluci ....
  • Ivan

    28.02.2020 17:30
    Bravo Zoki majstore - naped FK Kabel!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Sigurna pobeda novosadskih košarkaša

U 27. kolu Košarkaške lige Srbije Vojvodina je lakše nego što se očekivalo savladala OKK Beograd sa 91:76, po četvrtinama rezultat je glasio 32:21, 22:12, 16:21, 21:22.