Novosadska liga: Jedinstvo do bodova preko penala u 90. minutu, "sudijska lakrdija" u Bukovcu

Takmičenje u Novosadskoj ligi nastavljeno je proteklog vikenda, posle tri meseca zimske pauze.
Novosadska liga: Jedinstvo do bodova preko penala u 90. minutu, "sudijska lakrdija" u Bukovcu
Foto: 021.rs
Početak prolećnog dela prvenstva nije doneo velika iznenađenja, favoriti su opravdali ulogu koja im je bila dodeljena. 
 
Jesenji prvak Jedinstvo iz Rumenke slavilo je protiv Tatre, ali daleko da je to bila igra kakva se očekivala od prvoplasiranog tima, pogotovo kada igra protiv ekipe sa dna tabele. Kiša koja je padala u nedelju natopila je teren u Rumenki, pa su uslovi za igru bili veoma loši. 
 
Nije viđeno mnogo fudbala, a pobednik je odlučen udarcem sa bele tačke u 90. minutu. U šesnaestercu Tatre oboren je Gadžić, a novajlija Skoko bio je precizan sa jedanaest metara. 
 
Pobednički niz iz jesenjeg dela prvenstva nastavio je i Indeks, koji ove polusezone cilja drugo mesto, koje vodi u baraž za Vojvođansku ligu - Jug. Oni su na startu prolećnog dela prvenstva bili ubedljivi na gostovanju Bačkoj iz Đurđeva, savladavši je sa 3:0.
 
Ubedljiv je bio i Novi Sad u Kovilju, gde su igrali protiv Šajkaša. Prvo poluvreme proteklo je u inicijativi gostiji, a Simić je doneo prednost svom timu pred odlazak na pauzu. U drugom poluvremenu "Kanarinci" su zaigrali još bolje, pa se Simić u 68. minutu po drugi put upisao u listu strelaca. 
 
Jovan Pekić se dokazao na svom prvom meču u Novosadskoj ligi u žuto-plavom dresu. Pojačanje koje je zimus stiglo iz Rumenke opravdalo je poverenje koje mu je ukazao šef struke Novosađana Mirko Babić, tako što je dva puta zatresao mrežu Koviljčana, postavivši konačan rezultat na 4:0.
 
U komšijskom derbiju između Fruškogorskog partizana i Fruškogorca, koji se igrao u Bukovcu, a u kojem su slavili Bukovčani sa 3:0, došlo je do nezadovoljstva gostujuće strane. Fruškogorac je čitav meč nazvao "sudijskom lakrdijom", smatrajući da je deljene pravde bilo - nepravedno. 
 
U Fruškogorcu navode da je golman domaće ekipe u prvom poluvremenu loptu uhvatio van kaznenog prostora, ali da je glavni sudija ostao nem na tu situaciju. Požalili su se i na to da su domaćini "tukli kao da je boks meč a glavni sudija kartone nije poneo sa sobom".
 
Bukovac je do pobede došao u drugom poluvremenu golovima Podraščanina u 67. i 77. minutu, dok je konačnih 3:0 postavio Mirić u finišu meča. Posle prvog primljenog gola, Begović je dobio dva žuta kartona u kratkom vremenskom periodu, što u Fruškogorcu takođe smatraju neopravdanim. 
 
Diskutabilan im je bio i drugi gol domaćina, a sudija nakon toga kreće da deli igračima Fruškogorskog partizana žute kartone. Zanimljivo je da Fruškogorac beleži da su domaći do trećeg gola došli "uz pomoć neravnog terena i busenja". 
 
U ostalim utakmicama sastali su se: Omladinac - Sirig 0:2, Slavija - Hajduk 3:0, Bačka - Petrovaradin 0:1, Veternik - TSK 2:1, ŽSK - Futog 0:1.
 
  
  • Neutralac

    10.03.2020 01:42
    Srdačan pozdrav svima!
    Kao neko ko se bavi sportskom žurnalistikom, na poziv kolege bio sam prisutan na spornoj utakmici i mogu slobodno reći da veći deo teksta zaista nije objektivan i nije prenet javnosti na adekvatan način, a pitom zaista ne nemam nikave empatije niti prema jednom, niti prema drugom timu.
    Novosadsku ligu pratim godinama, i znamo svi koliko je kvalitet sudija opao u poslednjih nekoliko godina, u generalno, svim nižim rangovima takmičenja (viši rangovi su priča za sebe), pa se samim tim svaki vikend na terenima dešavaju neshvatljive greške. Međutim, na pomenutoj utakmici zaista nije bilo dosuđeno ništa na štetu tima iz Kamenice, osim nekoliko sitnih prekršaja (nije postojao boks meč, već muška igra oba tima) koji su se dosuđivali panično i za jedan i za drugi tim,
    Ono što je frapantno, jesu delovi teksta gde autor istog vređa domaćina i domaćinstvo navodeći "busenje" kao uticajni faktor, ne obraćajući pažnju na izbor reči, kao i deo teksta koji ovde nije naveden, a to je deo gde se pominju dva "obična" starta. Ko je bio prisutan, video je užasan start igrača Kamenice nad mladim momkom iz Bukovca, koji je nadam se u redu, sa otvorenim đonom u koleno.
    Takvim stvarima nije mesto na terenima, sudijske odluke, lične frustracije da budu vredne nečijeg zdravlja? Zaista je besmisleno tražiti opravdanja za poraz ili pobedu u stvarima koje su ipak bitnije od jedna obične fudbalske utakmice.
    Ekipama želim opstanak u ligi jer imaju kvalitet za istu. Veliki pozdrav.
  • Gledalac iz Pezosa

    09.03.2020 18:46
    Indirekt
    Bio je cist indirekt od strane golmana Bukovca. Bio sam prisutan na utakmici i mogu vam reci da se sa prvom zale kamenicani, jer pitanje je sta bi bilo da je golman dobio crveni karton u prvom poluvremenu.
  • Gledalac

    09.03.2020 16:25
    @Kama mama
    Svaka čast na realnom vidjenju stvari.. takodje sam bio na utakmici, a nakon toga sam pročitao saopštenje FK fruskogorac na njihovoj facebook stranici, i nisam mogao da verujem, zapitao sam se da li smo mi gledali istu utakmicu.. još jednom svaka čast na realnosti, a obema ekipama želim puno uspeha u daljem takmičenju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.