Košarkaši Vojvodine se opraštaju od KLS-a pred praznim tribinama zbog virusa korona

Košarkaši Vojvodine odigraće protiv Borca, u Čačku, svoju poslednju utakmicu u Košarkaškoj ligi Srbiji, s obzirom na to da ih u ovom takmičenju nećemo gledati sledeće sezone.
Posle 25 utakmica, pet pobeda i 20 poraza, Vojvodina je zakucana na dno tabele KLS-a. U subotu, 14. marta, crveno-beli gostuju ekipi Borca, timu koji je samo tri puta poražen ove sezone, zbog čega je na zasluženom prvom mestu domaćeg šampionata.
 
Bilo je pitanje da li će Vojvodina uopšte učestvovati u Košarkaškoj ligi Srbije, tim se osipao, trener koji je podigao ekipu i upisao odlične rezultate, Filip Socek, otišao je iz Voše, pa se vratio. Promenila se uprava, Grad Novi Sad je "stao iza kluba", naizgled se rešila finansijska kriza u kojoj je Vojvodina bila pred početak sezone. Došao je Muta Nikolić, ali stabilnosti nije bilo.
 
Prošle godine Vojvodina je od Grada dobila svega pet miliona dinara, koji su bili nedovoljni za klub koji se takmiči sa najjačim domaćim timovima. Ove godine, Grad je bio izdašniji i klub je dobio čak 16 miliona dinara. Međutim, pomoć je došla prekasno, a napori da se nešto učini nisu bili dovoljni da se klub izvuče iz dubioze u koju je zapao.
 
U poslednjoj utakmici Vojvodine u KLS-u, timovi će igrati pred praznim tribinama, s obzirom na to da je doneta odluka da se mečevi igraju bez prisustva publike. Ulazak u dvorane dozvoljen je samo službenim licima, članovima rukovodstva, sponzorima klubova i novinarima. 
 
Meč između Vojvodine i Borca igra se u subotu, 14. marta, sa početkom u 19 časova.
  • Zoki

    16.03.2020 09:35
    E da
    Ovo je rezultat visegodisnje (jos od sredine devedesetih) korupcije, nerada, javasluka i neznanja. Ko zna koliko je vrsnih generacija unisteno, zahvaljujuci takvim spodobama. Sad nilakvi novci vise ne mogu pomoci. Samo sistem i strucan rad ce oziveti kosarku novog sada
  • Basketaš

    13.03.2020 12:57
    Naši novci
    Čim su stigli novci i Muta moralo je i da propadne. Važno je da su namireni oni koji su trebali i Vošu izbacili u niži rang. Koga još zanima košarka kad imamo sverske prvake u basketu i to dve ekipe!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.