Vojvodina među sedam klubova iz Srbije koji su stekli pravo učešća u Evropi

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je broj mesta po federacijama za učešće u Evropskim kupovima 2021, a Srbija će imati četiri mesta u konkurenciji odbojkaša i tri mesta u konkurenciji odbojkašica.
Vojvodina među sedam klubova iz Srbije koji su stekli pravo učešća u Evropi
Foto: 021
Srbija će imati po jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2021. u obe konkurencije, jedno mesto u Kupu CEV 2020 u konkurenciji odbojkaša i po dva mesta u Kupu Izazivača 2021. u obe konkurencije.
 
Prilikom sastavljanja rang liste korišćeni su rezultati tokom poslednje tri godine takmičenja, a Srbija se na rang listi Lige šampiona u konkurenciji odbojkašica nalazi na 14. mestu, a u konkurenciji odbojkaša na 11. mestu.
 
Na rang listi za Kup CEV i Kup Izazivača, Srbija je u obe konkurencije na 16. mestu.
 
CEV je saopštio da se klubovi za učešće u Evropskim kupovima 2021. moraju prijaviti najkasnije do 1. avgusta 2020.
 
Na osnovu plasmana u Superligi 2019/2020. pravo učešća u Ligi šampiona stekli su TENT iz Obrenovca u konkurenciji odbojkašica i Vojvodina iz Novog Sada u konkurenciji odbojkaša, prvaci Srbije u sezoni 2019/2020.
 
Pravo prijavljivanja za učešće u Kupu CEV 2021. u konkurenciji odbojkaša stekao je Partizan, finalista Kupa Srbije 2019/2020.
 
U Kupu Izazivača pravo učešća stekli su Ub, pobednik Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica i Jedinstvo iz Stare Pazove na osnovu plasmana u Superligi 2019/2020, kao i Niš i Mladi radnik iz Požarevca u konkurenciji odbojkaša na osnovu plasmana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.