VIDEO: Na današnji dan Voša je osvojila svoju poslednju titulu, pogledajte kako se slavilo

Na današnji dan, 31. maj, pre 31 godinu, fudbaleri Vojvodine podigli su, za sada, svoj poslednji pehar državnog prvaka.
Voša je tog 31. maja, na svom stadionu, potvrdila titulu državnog prvaka pobedivši Slobodu iz Tuzle rezultatom 4:2. Mrežu kluba iz BiH tresli su Ljubomir Vorkapić, Budimir Vujačić i dva puta Miloš Šestić.
 
Na toj utakmici protiv Slobode viđene su dve majstorije Šestića. Prva pri solo prodoru u 8. minutu, kada je Voši doneo vođstvo od 2:1. Druga majstorija se i danas prepričava. U 63. minutu Šestić se praktično ušetao u gol protivnika, prošavši odbrambenog igrača Slobode i predriblavši čuvara mreže gostujućeg kluba. 
 
 
Samo tri godine ranije Voša je ispala u drugu ligu. Međutim, Ljupko Petrović, koji će kasnije sa Crvenom zvezdom osvojiti Kup evropskih šampiona, uspeo je da napravi tim koji je bio spoj iskustva i mladosti. Bili su tu Šestić, Maras, Šapurić, Mihajlović, Jokanović, Mijucić...
 
Voša je od starta šampionata izbila na čeonu poziciju i čuvala je sve dok igrači po drugi put u istoriji kluba nisu podigli pehar državnog šampiona. Prvenstvo je završilo sa 41 bodom na 34 utakmice, sa tri boda više od drugoplasirane Crvene zvezde. U toj sezoni Voša je uspela da savlada sve timove iz "velike četvorke" koju su činili Zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk.
 
 
Šampionska titula došla je u godini kada je klub obeležavao 75 godina postojanja. 
 
Drugu šampionsku generaciju Voše činili su: Čedomir Maras, Dragan Vasić, Budimir Vujačić, Goran Kartalija, Dušan Mijić, Svetozar Šapurić, Stevan Milovac, Dragan Gaćeša, Miroslav Tanjga, Dragan Marković, Zoran Milosavljević, Marijan Zovko, Zoran Hajdić, Siniša Mihajlović, Miloš Šestić, Ljubomir Vorkapić, Dragan Punišić, Slaviša Jokanović, Dejan Joksimović, Milan Popović, Željko Dakić, Enes Muhić i Jovo Bosančić.
 
  • Piško

    01.06.2020 01:32
    ...
    Tada su fudbaleri igrali fudbal a sada mafija igra Football Manager.
  • Lovac

    31.05.2020 21:22
    Sigurni glasovi
    Kada u čelni ljudi uprave kluba budu oni koji navijaju za Vojvodinu, kada gradonačelnik Novog Sad i predsednik vlade Vojvodine budu navijači Voše onda možemo oćekivati ponovo titulu.Dotle i zvezda i partizan imaju'sigurne glasove" u FK Vojvodina.
  • 1914

    31.05.2020 20:37
    детелинара
    31.05.2020 • 17:44
    А сезону пре тога политички гурнути уместо ФКНС у прву лигу.
    -------------------------------------------------------------------------------

    Vojvodina je u drugoj ligi igrala dve sezone pre nego sto je osvojila titulu, ali to je, verujem, za navijace sa Detelinare tesko da prate, s obzirom da su oni mnogo cesce igrali u drugoj ligi, pa se secanja mesaju.

    A da je te sezone bilo neizvesno do samog kraja, govori i tabela i podatak da je Vojvodina bila prva sa samo sedam bodova prednosti (i to kada su se za pobedu dobijala dva boda). Politika... sigurno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.