Vojvodina posle penala do polufinala Kupa

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su večeras u četvrtfinalu pobedili ekipu Mladosti nakon boljeg izvođenja penala.
Pred oko 1.000 gledalaca na "Karađorđu", posle 90 minuta igre, rezultat je bio 0:0.
 
Voša je imala inicijativu tokom meča, ali je Mladost igrala disciplinovano i dozvolila je domaćinu da ugrozi njihov gol tek u nekoliko navrata. Igru i više šansi je otežavala kiša i natopljeni teren.
 
Prva prilika na utakmici je viđena u 21. minutu. Slobodan udarac za Vojvodinu sa oko 25 metara je izveo Drinčić, ali je lopta otišla nekoliko centimetara preko prečke. Od tog trenutka, crveno-beli su konstantno imali terensku inicijativu, ali se na novu šansu čekalo sve do 66. minuta, kada je Čović u šesnaestercu odlično proigrao Bojića, koji je šutirao sa desetak metara iskosa, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.
 
Najbliža golu Vojvodina je bila u 79. minutu nakon što je Drinčić izveo korner. Loptu je na volej dočekao Đorđević, ali je sa oko 25 metara pogodio prečku Na drugoj strani, Mladost je uzvratila iz kontranapada u 85. minutu, kada je Radivojević šutirao sa sedam-osam metara iskosa, ali je lopta otišla nekoliko centimetara van okvira gola.
 
Vojvodina je ponovo imala priliku u 94. minutu, kada je Drinčić lob pasom proigrao Čovića, a on utrčao u šesnaesterac i šutirao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative. Nedugo potom, utakmica je završena, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. 
 
Penal serije su protekle na sledeći način:
 
  • prva serija: Bojović postiže gol za Mladost, Čović postiže gol za Vojvodinu;
  • druga serija: Pavlović šutira pored gola, Vukadinović postiže gol za Vojvodinu;
  • treća serija: Šatara postiže gol za Mladost, Gemović postiže gol za Vojvodinu;
  • četvrta serija: Lazar Jovanović postiže gol za Mladost, Stojković postiže gol za Vojvodinu;
  • peta serija: Radivojević postiže gol za Mladost, Drinčić postiže gol za Vojvodinu, te se "stara dama" plasirala u polufinale pobedom u penalima 5:4.
U polufinale plasirali su se još i Partizan, Čukarički i Crvena zvezda.
  • pekara Trbija

    04.06.2020 14:14
    samo perite mozak nam
    Hleba i igara.....
  • Dzo

    04.06.2020 11:22
    56
    Najbliza golu bila je Vojvodina u 78 minutu....sta reci?
  • miki

    04.06.2020 09:01
    hahaha čuj fudbal
    Kakva glupost, fudbal i zaluđenici koji im klepeću s tribina....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport