VIDEO, FOTO: Fudbaleri Vojvodine vratili trofej Kupa u Novi Sad, dočekalo ih više hiljada Novosađana

Fudbaleri Vojvodine po drugi put u svojoj istoriji osvojili su trofej Kupa, a u Novom Sadu ih je dočekalo nekoliko hiljada građana na "Karađorđu".
VIDEO, FOTO: Fudbaleri Vojvodine vratili trofej Kupa u Novi Sad, dočekalo ih više hiljada Novosađana
Foto: 021.rs
Bilo je potrebno da izabranici Nenada Lalatovića u Nišu protiv Partizana povedu sa 2:0, pa da u finišu samog meča, u šestom minutu nadoknade prime gol za izjednačenje, koji je crno-belima doneo produžetke. Bilo je potrebno da Voša izdrži ogroman pritisak Partizana i pokaže se boljom u penal seriji, da bi osvojila svoj drugi trofej Kupa Srbije i da pehar posle istorijske 2014. ponovo vrati u Novi Sad.
 
 
Na terenu su igrači Vojvodine igrali protiv vicešampiona Srbije za ovu sezonu, a na tribinama je protiv njih bilo gotovo 8.000 navijača beogradskog kluba, s obzirom na da su Novosađani tim bodrili sa "Karađorđa". 
 
  
 
Na kraju su Rockov, Drinčić, Gemović, Mrkaić, Bojić, Čović, Saničanin, Stojković, Devetak, Bralić, Đorđević, Andrić, Stojsavljević, Đuričin, Nešković, Vukadinović, Mladenović, Zukić, Mirić, Topić Kokir, Simić, Đurić i Toroman, predvođeni Lalatovićem sa klupe, doneli trofej u Novi Sad.
 
 
"Previše je emocija da bih mnogo pričao, tako da ću vam samo ukratko reći nešto o svojoj ekipi. To su sjajni, hrabri momci, mnogo vole fudbal, mnogo vole svoje drugare i zato smo uzeli Kup, zato što smo bili drugari svih 120 minuta. Srećan sam što sam deo ove generacije. Hvala vama na podršci, ne bismo to uradili bez vas, bez našeg stručnog štaba, bez naše uprave. Izuzetno mi je drago da još jednom kažem da je Kup naš i da smo ga vratili u Novi Sad", poručio je pred okupljenim Novosađnima Emil Rockov, koji je sinoć podigao pehar Kupa Srbije.
 
 
Kapiten Nikola Drinčić je svojim iskustvom, partijama i vođenjem ekipe na terenu brzo osvojio simpatije navijača Vojvodine, pa nije ni čudno da je on u prošloj sezoni bio najbolji igrač tima po izboru Kluba prijatelja FK Vojvodine. Simpatije je pobrao i sinoćnjim potezom kada je, nakon što su osvojili skup, pre podizanja pehara skinuo kapitensku traku koju je nosio tokom 120 minuta utakmice i penal serije i predao je Emilu Rockovu, kako bi on bio taj koji će podići trofej.
 
"Nadam se da smo vam doneli bar malo radosti i da je sada došlo vreme da proslavimo ovo, a onda da probamo da napravimo još nešto više. Hvala vam svima", kratko je poručio Drinčić. 
 
  
 
Vošu sada čeka borba u Evropi, a uskoro će saznati i ime svog rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Lale će kvalifikacije započeti od drugog kola, s obzirom na to da su pobednici nacionalnog Kupa.
 
 
  • Vlada

    26.06.2020 14:12
    @Okvon

    To će se vrlo lako rešiti tako što će se ovo ruglo srušiti da horde ne maltretiraju stanovnike grada, a novi nek se podigne na nekoj njivi gde mu je i mesto.
  • navijac

    26.06.2020 13:54
    Bio bi konacno red da nesto napravimo u evropi, bar da prodjemo kvalifikacije
  • Okvon

    26.06.2020 11:58
    @Novko
    Stadion je po svom osnivanju poneo naziv Karađorđe. Oni koji su ga osnovali, a među kojima niste bili vi koji ga sada svojatate, su ga tako nazvali. Slobodni ste naravno da izgradite drugi i nadenete mu ime koje želite, iako verujem da vam je lakše po komunističkom receptu samo da otmete i prisvojite tuđe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.