Kuglaši Vojvodine osvajanjem Kupa do duple krune

Kuglaši Vojvodine osvojili su Kup Srbije, pobedom nad Beogradom, čime su došli do svoje treće duple krune u klupskoj istoriji.
Prvi put posle 15 godina KK Vojvodina došla je do duple krune i vratila Novi Sad na kuglašku mapu Srbije. 
 
Kuglaši su u polufinalu savladali Partizan, da bi u finalu Kupa nadjačali Beograd, rezultatom 6:2 (3649:3555). 
 
Neizvesnost duela bila je prisutna do sredine utakmice nakon kojeg su igrači otklonili sve dileme da li će dugogodišnji motor ekipe i kapiten, Zdravko Kresović podići pehar i poput fudbalera Vojvodine – doneti Novom Sadu još jedan kup Srbije.
 
Najbolji igrač finala bio je Slobodan Simonović sa 645 oborenih čunjeva.
 
Sezona u kojoj su osvojili domaće prvenstvo i Kup je za crveno-bele fantastična, pogotovo ukoliko se u obzir uzme to da se klub u superligaško društvo vratio posle 13 godina. 
 
Osvajanjem Superlige kuglaši Vojvodine stekli su pravo da učestvuju na Svetskom kupu u Slovačkoj Podbrezove, na kojem će predstavljati državu, pokrajinu i grad na smotri 16 najboljih ekipa sveta. Međutim, osvojanjem Kupa dobili su pravo da biraju da li žele da nastupaju na Svetskom kupu ili će učestvovati u NBC kupu, u kojem učestvuju pobednici nacionalnih kupova, a koji će održati u Banji Junaković.
 
"Osvajanjem titule u Superligi i Kupa Srbije, naš klub uz duplu krunu stavio je zavesu na ovu sezonu. Sezonu koja bila drugačija od svih prethodnih, misleći pri tome na čitavo globalno dešavanje sa covid-19 virusom i odlaganjem svih takmičenja", poručuju u KK Vojvodina.
 
Upravi kluba predstoji prelazni rok, a klub će nakon osvajanja duple krune napustiti najbolji igrač ekipe u ovoj sezoni, Čongor Baranj i Saša Juhas, koji će svoje karijere nastaviti u Mađarskom Segedinu odnosno Subotičkom Spartaku 024.
  • Novo naselje fkv

    28.06.2020 20:42
    Лепа недеља за нас сланинаре...
    Честитам!
  • nk

    28.06.2020 20:22
    Cestitke!!!!
    Svaka cast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.