Vukašinovićevoj zlato na domaćem terenu u Novom Sadu u Kupu Streljačkog saveza

Izuzetno dramatična borba za zlato u takmičenju dama u gađanju MK puškom iz trostava obeležila je drugi dan Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem u Novom Sadu.
Kao i u prvom kolu, pobedila je Sanja Vukašinović, članica domaćeg Novog Sada 1790. Vukašinovićeva je vodila veliku borbu za prvo mesto sa Andreom Arsović iz Partizana. Obe su u finalu zabeležile po 456,6 krugova, pa je odlučivao dodatni metak (ukupno 46. hitac u finalu). Vukašinovićeva je u raspucavanju pogodila 9,9 krugova, a Arsovićeva 9,8.
 
Treće mesto pripalo je Alini Sebić iz Akademca.
 
Alinin suprug i reprezentativac Srbije Milenko Sebić, takođe član Akademca, trijumfovao je u muškoj konkurenciji u trostavu, ispred tandema strelaca kragujevačkog "Čika Mate" Stevana Pletikosića i Stevana Jovanovića. 
 
Zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji osvojili su Marija Kolarević iz kluba Novi Sad 1790 i Marko Ivanović iz "Čika Mate". Kolarevićevoj je ovo bila druga, a Ivanoviću prva pobeda u ovogodišnjem Kupu SSS.
 
U takmičenju pištoljem središnjeg paljenja najprecizniji je bio Srđan Matović iz Akademca, ispred klupskog druga i pobednika prvog kola Petra Nikolića. Bronza je pripala Nikolaju Dimitrovu iz Novog Sada 1790.
 
Kao i prvog dana, i danas je takmičenje počelo minutom ćutanja povodom smrti Bobane Momčilović Veličković.
 
Treće kolo na programu je 11. i 12. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.