Dragoljub Samardžić v.d. predsednika FK Vojvodina, Gajić podneo ostavku

Predsednik Skupštine FK Vojvodina Dragoljub Samardžić obavljaće funkciju v.d. predsednika kluba dok se ne sazove Skupština i na njoj izabere novo rukovodstvo.
Dragoljub Samardžić v.d. predsednika FK Vojvodina, Gajić podneo ostavku
Foto: 021.rs
Dosadašnji predsednik kluba Vojislav Gajić podneo je ostavku, a kao razlog je naveo poslovne obaveze njegove kompanije "Aleksandar gradnja". Njega će u narednom periodu na toj funkciji menjati Dragoljub Samardžić, predsednik Aerokluba Novi Sad i savetnik gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. 
 
Uz Gajića na čelu Vojvodina je osvojila drugi trofej Kupa Srbije u svojoj istoriji, zauzela je treće mesto u prvenstvu i obezbedila kvalifikacije za Ligu Evrope, što je bio i cilj tima na početku sezone.
 
Samardžić je najavio da će se sednica Skupštine na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo održati po ukidanju mera zabrane okupljanja. Kako je naveo, glavni cilj u narednom periodu će biti da se sačuva rad stručnog štaba i igrača. 
 
"Ne smemo da dozvolimo da se nešto neprijatno desi i oni moraju da rade svoj posao. Drugi zadatak je da se pod hitno sazove Upravni odbor jer bez UO i punog kapaciteta ne možemo da rad kluba stavimo u punu funkciju. Zamolio sam UO da napravimo sastanak i kako sada stvari stoje - to ćemo definisati u toku dana, a biće rešeno u petak. Probaćemo da nedostatak predsednika tamponiramo i ne dozvolimo da idemo korak nazad. Vojvodina je živo biće i klub diše, trči, radi i ima srce, mozak, to je emocija, tako da se moramo postarati da to srce ne stane. Klub ne sme da stane, mora da funkcioniše i na UO je da učinimo sve da ovaj nedostatak što bolje i tačnije reprogramiramo", rekao je Samardžić.
 
Gajić će, međutim, ostati u klubu, ali na nekoj drugoj funkciji, najavio je Samardžić, koji je dodao da je njega iznenadila odluka dosadašnjeg predsednika.
 
Na sastanku Upravnog odbora moglo bi da bude i rešeno pitanje sportskog direktora kluba, koje je već duže vreme problem u Voši. Dok se ne pronađe pravi izbor za ovu funkciju, o transferima u novosadskom superligašu će brinuti šef stručnog štaba Nenad Lalatović i generalni direktor kluba Dušan Bajatović.
 
"Nije stvar staviti samo nešto na dnevni red. Mi više nemamo vremena, već moramo da rešavamo stvari. Tačno je da je šef stručnog štaba zamolio da taj problem što pre rešimo. U medijima se već najavljuju neki kandidati, mi o tome nismo razgovarali, ali nije isključeno da ćemo u petak i po tom pitanju doneti odluku. Ako se to ne dogodi u petak, ta odluka mora da bude vrlo brzo doneta, jer šef stručnog štaba mora da bude relaksiran kada su u pitanju transferi igrača", zaključio je Samardžić.
  • Detos

    23.07.2020 12:13
    Samo igraj
    Vosa je simbol grada
    Biti u upravi je velika cast i obaveza
    Klub treba da vode ljudi koji vole Vose i imaju finansijskih mogucnost da isprate zahteve kluba čiji interes treba da je ispred svakog pojedinca
    Grad mora pomoci i pronaci takve ljude
    A navijaci neka navijsju
  • Novo naselje fkv

    22.07.2020 18:38
    Боље навијачи него партијски климоглавци...
    Само напред, Војводина, у инат душманима... Ђ
  • Vons

    22.07.2020 18:28
    Jedna jedons
    Napred Vojvodims

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.