VIDEO Voša se prisetila čuvenog trijumfa nad Sampdorijom: Bilo - ponovilo se

Na današnji dan, pre pet godina, Voša je ostvarila veliku pobedu protiv Sampdorije, kada je u Torinu savladala italijanski tim sa neverovatnih 4:0.
VIDEO Voša se prisetila čuvenog trijumfa nad Sampdorijom: Bilo - ponovilo se
Foto: 021.rs
Bilo je to treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i Voša je na gostovanje otišla kao tim od kog se nije očekivalo da će pobedi. A onda, dogodilo se jedno od većih sportskih iznenađenja te godine za domaći fudbal.
 
"Pazi, Voša gazi: Senzacija u Torinu, Sampdorija – Vojvodina 0:4", "Strašna Vojvodina ponizila Sampdoriju", "Novosadska magija opčinila Italiju: Vojvodina sa 0:4 nokautirala Sampdoriju!", "Voša održala lekciju Sampdoriji", "Za istoriju: Vojvodina razbila Sampdoriju!", "Za istoriju: Sampdorija – Voša 0:4!", bili su samo neki od naslova nakon čuvene utakmice između Sampdorije i Vojvodine na Olimpijskom stadionu u Torinu.
 
Najpre, već na samom početku utakmice, sjajnom kombinacijom Stanisavljevića i Ivanića izigrana je kompletna odbrana domaćina, a Ivanić je milimetarski preciznim udarcem doveo crveno-bele u vođstvo.
 
Na početku drugog poluvremena, ko zna koja oduzeta lopta na sredini terena od strane Maksimovića, idealan pas Ivanića u prazan prostor za Ožegovića, koji izlazi sam ispred golmana, šutira, Vivijano brani, ali akciju sjajno prati Stanisavljević, koji natrčava na loptu, šalje je u praznu mrežu i dovodi u delirijum oko 200 navijača Vojvodine koji su došli da podrže svoju ekipu na ovoj utakmici.
 
 
Svega devet minuta kasnije, Voša zadaje novi udarac već dobro ošamućenom protivniku. Ponovo oduzeta lopta Maksimovića, i pas Nastića dug preko pola terena ka Ožegoviću, koji je bio brži i spretniji od Palomba, te sa preko 20 metara lobovao istrčalog golmana Vivijana.
 
Na kraju, kao šlag na tortu, u 91. minutu, Ožegović prima loptu na oko 20 metara od gola, ulazi u šesnaesterac, nalazi poziciju za šut i onda preciznim udarcem šalje loptu u rašlje nemoćnog Vivijana. 
 
"Sampdoriji Valtera Zenge, sa godišnjim budžetom od oko 100 miliona evra, nisu pomogli svi ti skupo plaćeni igrači poput Edera, Murijela, Sorijana, Krstičića, Zukanovića itd, nad kojima su pobedu odneli timski duh, vera u sopstvene mogućnosti i maksimalna borba od prvog do poslednjeg minuta od strane svih koji su te večeri nosili dres podeljen na belu i crvenu boju", poručuju u Vojvodini.
 
Tog 30. jula u crveno-belom dresu na teren su istrčali Srđan Žakula, Jovica Vasilić, Radovan Pankov, Igor Đurić, Bojan Nastić, Danilo Sekulić, Novica Maksimović, Aleksandar Stanisavljević (od 85. Uroš Stamenić), Darko Puškarić (od 71. Aleksandar Paločević), Mirko Ivanić (od 87. Siniša Babić) i Ognjen Ožegović, a predvodio ih je Zlatomir Zagorčić.
 
"Bilo – ponovilo se", zaključuju u Voši.
 
Voša, nažalost, tu pobedu nad Sampdorijom nije uspela da pretvori u veliki uspeh kluba, pa je u plej-ofu kvalifikacija poražena od Viktorije Plzenj.
  • Džo

    31.07.2020 01:11
    .
    Nakon odličnih duela sa Sampdorijom umesto da se bar malo popuni stadion, ono ko Sahara.
    Onda se čude što ne može da se napravi tim, da se zainteresuju sponzori...
  • Lala

    30.07.2020 20:30
    @Sanja
    Hvala , nisam znao
  • mcdonald

    30.07.2020 20:12
    sampdorija u tom momentu nespremna, bez takmicarske utakmice, nasa sezona vec pocela. uhvatili smo ih u dobrom trenu. pobeda u rangu one protiv burse i rapida.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.