Gaćinović potpisao za Hofenhajm: "Najteža odluka u mom životu"

Novosađanin Mijat Gaćinović potpisao je četvorogodišnji ugovor sa nemačkim Hofenhajmom.
Gaćinović je u Hofenhajm prešao iz Ajntrahta, gde je proveo pet godina. Kako je rekao, odluka da napusti Frankfurt mu je bila najteža u životu.
 
"Definitivno ću se jednom vratiti u Frankfurt, možda da živim ovde kada završim karijeru. Bilo je zabavno, klub mi je mnogo toga omogućio. Hvala na svemu i zbogom", poručio je izdanak Vošine škole.
 
Dvadesetpetogodišnji vezista u Bundesligi je odigrao 147 utakmica i postigao 10 golova. Razlog odlaska je što je većinu utakmica u prošloj sezoni počinjao sa klupe, te se nada da će se u Hofenhajmu izboriti za mesto u prvih 11.
 
Gaćinović je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera Vošine omladinske škole. Bio je član postave koja je donela prvi trofej Kupa Srbije u Novi Sad, a u polufinalu protiv Spartaka doneo je pobedu Vojvodini, pošto je bio jedini strelac na meču. 
 
Sa selekcijom Srbije do 19 godina bio je evropski šampion, dok je u dresu "orlića" osvojio i Svetsko prvenstvo u fudbalu za fudbalere do 20 godina. 
 
U Ajntraht je prešao upravo iz Vojvodine, 2015. godine. 
  • Slaninar zapad

    05.08.2020 16:34
    Vredi pomenuti i da je dao gol u finalu kupa Nemačke i njime overio prvi trofej za Ajntraht posle puno godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.