VIDEO: Novosađanin Uroš Medić postao novi UFC borac, Budisava slavi

Uroš Medić iz Budisave izborio se za svoje mesto u Ultimate Fighting Championshipu, u kojem se takmiče najbolji MMA borci.
Momak koji je završio na Aljasci preko "Work and Travel" programa doneo je veliku radost ljubiteljima borilačkih sportova u Srbiji, ali i mestu u kom je rođen - Budisavi.
 
Medić se za svoje mesto među borilačkom elitom izborio pošto je na priredbi "Dana White’s Contender Series" tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Majkija Gonzalesa.
 
Tako je Medić postao sedmi borac iz Srbije u UFC-u, a prvi u lakoj kategoriji. Iako je došao do pobede u borbi, to mu nije garantovalo promociju, jer je prvi čovek UFC-a Dejna Vajt imao pravo da ne odobri ulazak budisavskog fajtera. Ipak, dvadesetsedmogodišnjak je, sudeći po izjavi, oduševio Vajta.
 
"On je bio zvezda večerašnjeg programa. Ovaj momak je eksplozivan, snažan i završava svaki meč prekidom. Baš je po mom ukusu, mnogo mi se sviđa. Dobrodošao u UFC, dečko", poručio je Vajt.
 
 
Medić ima skor od sedam pobeda u isto toliko profesionalnih meča, a svaku borbu je rešavao prekidom, odnosno sudije nisu imale priliku da odluče pobednika. 
 
Njegovu pobedu nad Gonzalesom i uspeh propratili su i meštani Budisave, neki u svojim kućama, a neki organizovano.
 
"Svi smo veoma ponosni zbog njega, pratimo ga i podržavamo. Iako meni kao ženskoj osobi to nije najlepši sport, podržavam ga u svim narednim borbama. Dečko je stvarno dobra i jaka ličnost, psihički i fizički. Zaista ga veliki broj meštana voli i poštuje. Tako je bilo i pre ove borbe, dok je živeo ovde, ali sada se sav taj osećaj pojačao", kaže za 021.rs jedna meštanka Budisave. 
 
"Malo selo, veliki junaci", glasi jedan od komentara na društvenim mrežama. Njemu je na uspehu čestitala i Mesna zajednica "Budisava".
 
"Veoma mi je drago što ću moći da predstavljam svoju zemlju, svoj tim i porodicu. Takođe, bitno je da naglasim da ja predstavljam i 'Fight Club Novi Sad’ i trenera Srđana Nadrljanskog, koji je uložio mnogo vremena i truda u treniranje i vaspitavanje jednog borca", rekao je Medić u intervjuu za Sportklub pred sam meč.
 
Medić je rođen u Budisavi, a nakon osnovne škole upisao je Saobraćajnu školu "Pinki" u Novom Sadu. Potom je upisao i fakultet Sporta i fizičkog vaspitanja, ali je stigao do treće godine, kada je odlučio da ode na program "Work and Travel".
 
Završio je na Aljasci i odlučio da mu to postane novi dom, pridruživši se tamošnjoj najtrofejnijoj i najvećoj sali "Anchorage BJJ".
  • D

    10.08.2020 23:30
    @Goran
    UFC nije sport ni blizu doba Stare Grcke...
  • 1:0

    08.08.2020 22:05
    Frle je napisao perfektan komentar. Ko ne poznaje Urosa, moze kroz taj komentar da shvati o kakvom sjajnom momku je rec.
  • w/e

    08.08.2020 13:35
    Zabavljac
    Odlicno, jos jedan zabavljac preko kojeg ce beda da iskazuje kompleks inferiornosti kada ga vide na TVu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.