Partizan: Brutalna sudijska krađa u Novom Sadu

Fudbalski klub Partizan saopštio je da jučerašnja utakmica između Proletera i Crvene zvezde "predstavlja jasan pokazatelj u kom pravcu će se ovo fudbalsko prvenstvo odvijati".
"Po ko zna koji put, svedoci smo da svi klubovi koji igraju mečeve protiv Crvene zvezde nisu i neće biti u ravnopravnom položaju. Ono što je sada zadesilo Proleter, može očekivati svaki klub koji bude igrao svoje utakmice protiv Crvene zvezde", piše u saopštenju Partizana.
 
Crvena zvezda je u prvoj utakmici petog kola Super lige Srbije pobedila Proleter u Novom Sadu rezultatom 1:0, a objavom Partizana nastavljen je "rat saopštenjima".
 
Partizan je naveo da sudija Dragan Čolović u 31. minutu utakmice "nije video ili nije želeo da vidi ono čemu je celokupna fudbalska javnost u Srbiji imala priliku da svedoči – klasičan jedanaesterac u korist Proletera, nakon igranja Kataia rukom u sopstvenom šesnaestercu".
 
"Brutalna sudijska krađa urušava ugled srpskog fudbala i primorava nas da se zapitamo kuda i čemu sve ovo vodi!? Sudija Dragan Čolović je direktno uticao na tok utakmice i presudno doprineo krajnjem rezultatu i porazu Proletera", navodi se u saopštenju Partizana.
 
Crno-beli su upitali šta oni, ali i drugi klubovi u Srbiji mogu da očekuju posle "onakvog suđenja i svesrdne pomoći koja je pružena Zvezdi", koja, kako se čini Partizanu, "ni u jednoj utakmici ne sme ostati bez unapred planiranih bodova".
 
 
"U prošlom kolu je drastično oštećena Mačva, kada je pri rezultatu 0:0 iz očiglednog ofsajda Zvezda došla do vođstva. U ovom kolu je oštećen Proleter. Sa nestrpljenjem očekujemo naredno kolo, u kome će se, sigurni smo sa ovom praksom stalne sudijske pomoći Zvezdi nastaviti. Pitamo se, da li je svim fudbalskim klubovima u Super ligi unapred zabranjeno da u utakmice koje igraju sa Zvezdom ulaze sa ravnopravnom šansom da se nadmeću i drznu da protiv Zvezde osvoje bodove?", piše u saopštenju.
 
Partizan je upitao Fudbalski savez Srbije "u čijem je interesu ovakvo degradiranje srpskog fudbala koje je viđeno danas i koje se ponavlja iz kola u kolo".
 
"Da li su svi klubovi u Super ligi ravnopravni učesnici u takmičenju ili ima kako vidimo i povlašćenih", dodaje se.
 
Crno-beli su istakli da zahtevaju da se sudija Čolović najstrožije sankcioniše i time "uputi jasna poruka ostalim sudijama da sude po pravilima profesije, a ne po unapred datim instrukcijama".
 
Partizan je pozvao FSS da "stane u zaštitu fudbala i svih klubova u Super ligi, kako regularnost takmičenja ne bi bila dovedena u pitanje".
  • Milan

    22.08.2020 15:21
    Procitajte...
    ...izmene i nova pravila u vezi igranja rukom.Ovo je skolski primer kada se igranje rukom ne kaznjava!
  • Deki

    22.08.2020 15:07
    Deks
    Sve dok je on na vlasti Zvezda ce biti prvak drzave
  • @Petronije

    22.08.2020 14:10
    Zvezda je zivot koji se pretvorio u sitnicu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.