Trka kroz Srbiju startuje danas, takmičari 3. septembra stižu na cilj u Novom Sadu

Međunarodna biciklistička "Trka kroz Srbiju", 60. po redu, počinje danas, a cilj trke ove godine biće u Novom Sadu.
Trka kroz Srbiju startuje danas, takmičari 3. septembra stižu na cilj u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Zvanično otvaranje trke je danas u 18 časova u Istočnom Sarajevu.
 
Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Nebojša Jovanović objavio je i zvaničan spisak reprezentativaca koji će nastupiti u trci.
 
Tim Srbije će biti gotovo u kompletnom sastavu, predvođen Dušanom Rajovićem. Pored Rajovića, Jovanović je u nacionalni tim pozvao Danilovića, Klisurića, Stefanovića, Galovića, sprintera Kalabu i Đorđa Đurića.
 
"Očekujem medalju. Bez lažne skromnosti, mislim da možemo makar do jedne, ako ne i do dve etapne pobede i složnu, kompaktnu vožnju", istakao je Jovanović.
 
Najviše se očekuje od Dušana Rajovića, koji će pored etapne pobede, pretendovati i na generalni plasman.
 
"Najviše očekujem od Rajovića koji se već dokazao na velikim inostranim trkama. Od ostalih vozača očekujem da rade složno, da mu pomognu i na kraju da ostvarimo naš cilj, a to je jedna etapna pobeda i medalja", dodao je Jovanović.
 
Start prve etape zakazan je za 1. septembar, kada će karavan krenuti sa Jahorine, a nakon 170 pređenih kilometara cilj prve, kraljevske etape, biće na Zlatiboru.
 
Potom će trka ići preko Mionice, Požarevca, Zrenjanina i na kraju do Novog Sada. Dolazak biciklističkog karavana Trke kroz Srbiju u Novi Sad očekuje se 3. septembra oko 15 časova i 35 minuta.
  • RMosha

    31.08.2020 14:12
    Smrdoslavija
    Trka kroz Srbiju pocinje iz istocne Srpske i zavrsava se u Novom Sadu .
    Sta na ovo kazu vojvodjaneri ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.