Lalatović pred Ligu Evrope: Spremamo se da izbacimo Standard, ali su Belgijanci apsolutni favoriti

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Vojvodine u četvrtak gostuju ekipi Standarda u Liježu.
Lalatović pred Ligu Evrope: Spremamo se da izbacimo Standard, ali su Belgijanci apsolutni favoriti
Foto: 021.rs
Lalatović kaže da mu je drago što je tim stigao do trećeg kola, ali bi više voleo da su igrali od prvog.  
 
"Ja sam evropske utakmice imao i kao igrač i kao trener, ali neki naši igrači nikada nisu igrali u Evropi. To su specifične utakmice sa vrlo kvalitetnim protivnicima, protiv kojih ne možete da igrate u Superligi. O Standardu ne treba trošiti reči. Bili su 10 puta prvaci Belgije i imaju mnogo reprezentativaca. Imaju svoj kvalitet, igraju kod kuće i trenutno su drugi na tabeli. Nedavno su pobedili na strani. Odmarali su neke igrače zbog nas, jer očito su nas ozbiljno shvatili, što mi je drago", kaže Lalatović.
 
On iskreno veruje da crveno-beli mogu da pobede renomirani tim iz Liježa. Po njegovim rečima, vidi se koliko žele da uđu u grupnu fazu Lige Evrope, ali je igračima poručio da nemaju šta da izgube i da je u fudbalu sve moguće.
 
"Standard je apsolutni favorit, ali to je bila i Astana protiv Budućnosti, pa je Budućnost pobedila u gostima. Standard nije ništa veći klub od Vojvodine, koja ima svoju tradiciju i koja ne treba da se plaši ikoga. Naravno, po budžetu su ispred nas, ali ovakve utakmice ne igraju pare. Naši igrači moraju da pokažu da imaju veću želju od fudbalera Standarda. Ako žele da obezbede svoju egzistenciju, na ovakvom meču moraju da pokažu da to zaslužuju. Ne idemo tamo samo da bismo odigrali, već se i u glavi i na treninzima spremamo da izbacimo Standard. Biće teško, ali tako moramo da razmišljamo", dodaje Lalatović.
 
Ekipa Vojvodine sutra u 7:15 časova ujutro kreće na svoju ekspedicija u Belgiju. Utakmica protiv Standarda igra se u četvrtak, u 20 časova, uz direktan prenos na drugom programu Radio-televizije Srbije.
  • Sojic

    23.09.2020 08:04
    Hahaah promeni šemu Lalate, ne radi te vise od ovog....
  • @Nikola

    23.09.2020 06:29
    crnobeli Kalimero "navijačiću"
    Al zato preferiramo navek, da "deremo" crnobelo režimsko nedonošče... Doduše, to baš i nije toliko teško, potvrdiće i pazarci je l' ;-)
  • Nikola

    22.09.2020 19:24
    Covece ne blamiraj se vise. Pa vi ne mozete jedan Javor iz Ivanjice da pobedite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.