TOK MEČA: Vojvodina poražena od Standarda posle produžetaka

Fudbaleri Vojvodine startuju kvalifikacije za Ligu Evrope utakmicom protiv Standarda iz Liježa.
120' - Završena je utakmica. Vojvodina je završila svoju borbu u Ligi Evrope.
 
119' - Velika prilika za Vojvodinu nakon ubačaja Drinčića iz kornera. Stvorila se gužva u šesnaestercu Standarda, ali je neko od igrača Vojvodine šutirao direktno u Bodara. 
 
114' - Žuti karton za Novicu Maksimovića, koji je faulom zaustavio napad Standarda. Sa nekih dvadesetak metara šutirao je Duje Čop, ali je Vukliš bio spreman.
 
  
 
107' - Počeo je drugi produžetak. Čop je snažno šutirao ka golu Vojvodine, ali je Vukliš dobro odreagovao.
 
105' - Završen je prvi produžetak. Vojvodina ima 15 minuta da izjednači. 
 
100' - Standard ima inicijativu, ali je tempo utakmice primiren. Vojvodina nema ideju za napad.
 
91' - Standard vodi sa 2:1. Prvi napad u produžetku iskoristili su domaći igrači, Amalah je odlično zalomio loptu i izbacio trojicu igrača Vojvodine i preciznim udarcem je savladao Vukliša. 
 
90+2' - Sudija je svirao kraj regularnog dela meča. Igraće se još pola sata fudbala u kojima će timovi pokušati da dođu do pobede i plasmana u plej-of za Ligu Evrope. Voša je "jeftino" primila gol iz penala na startu drugog poluvremena, ali su Novosađani izjednačili preko Bojića. Igralo se otvoreno na obe strane, sa dosta prilika, ali bez mnogo onih koje su bile prave.
 
90' - Žuti karton za Petra Bojića, oštro je naleteo s leđa na jednog od igrača Standarda.
 
87' - Gemović je ušao u igru i pri prvom kontaktu sa loptom je napravio odličnu priliku. Prošao je jednog od odbrambenih igrača Standarda, odlično centrirao Bojiću, koji je nedovoljno dobro šutirao ka golu domaćina.
 
85' - Vojvodina ponovo preti nakon centaršuta Andrića. Uputili su udarac ka golu Bodara, ali je na mestu bio čuvar mreže domaćina.
 
79' - Pritiska Standard zadnju liniju Vojvodine. U nekoliko navrata su opasno pripretili, ali su gosti uspevali da otklone pretnju.
 
 
 Foto: Jelena Grlić
 
75' - GOL ZA VOJVODINU. Iskoristili su igrači Vojvodine grešku domaćeg tima, odličan centaršut Andrića je golom krunisao Petar Bojić fantastičnim udarcem glavom. Ostao je ukopan golman Standarda. 
 
74' - Najbolja prilika za Vojvodinu. Vukadinović je odlično prodro kroz nekoliko igrača Standarda i šutirao snažno tik iznad prečke
 
68' - Opomena u vidu žutog kartona i za Đorđevića. Pokosio je klizećim startom Karsela. 
 
64' - Žuti karton za Đuričina, koji je na terenu proveo samo nekoliko minuta, zbog oštrog starta.
 
61' - Preti Standard preko Amalaha, ali je siguran na golu Vojvodine Vukliš. 
 
59' - Čović i Amalah dobijaju žuti karton, nakon koškanja u jednom duelu. Prva izmena u ekipi Vojvodine. Izlazi Mrkaić, a umesto njega ulazi Đuričin.
 
53' - Žuti karton za Gavorija zbog opasne igre. 
 
49' - Lalatović je zaradio žuti karton, zbog prigovaranja sudiji. Vojvodina će morati da krene u ofanzivu ukoliko želi da se održi u meču.
 
47' - Avenati precizan sa bele tačke. Snažnim udarcem savladan Vukliš.
 
47' - Penal za Standard. Gavori je oboren u šesnaestercu Vojvodine.
 
46' - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena u sastavima.
 
45' - Poluvreme - Bez golova na stadionu "Moris Dufran". Pritisli su domaći u finišu prvog dela igre, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0. Iako je Standard imao terensku inicijativu i veći posed lopte u nogama, te delovao sigurnije, Nenad Lalatović može da bude zadovoljan onim što su prikazali njegovi izabranici. Voša uspeva da se odbrani, ali je uspevala i da pripreti domaćinu u nekoliko navrata. 
 

Statistika na strani domaćina
 
40' - Uzvraća Voša odmah. Bojić je lepo proigran i dobro je razmišljao napadač Vojvodine. Pokušao je da lobuje Bodara, bezuspešno.
 
39' - Najopasnija situacija pred golom Voše. Dugo je napadao Standard, na kraju je snažno šutirao kapiten belgijskog tima, ali je pogodio spoljnu stranu mreže.
 
33' - Nepotreban start Saničanina nad Karselom sudija je kaznio žutim kartonom. Nisu uspeli da iskorite fudbaleri Standarda dobru šut poziciju. 
 
30' - Terensku inicijativu ima domaćin, šutali su u nekoliko navrata, ali nedovoljno precizno da bi ugrozili gol Vojvodine. Dosta otvorena igra oba tima.
 
25' - Avenati dobija žuti karton zbog starta nad Saničaninom. Namerno je nagazio defanzivca Vojvodine. Napadač Standarda je isto učinio Braliću samo nekoliko minuta ranije.
 
19' - Fai se ubacio po desnoj strani i pobegao Đorđeviću, ali ovog puta neopreznost nije koštala Vošu, jer je bek domaćih bio neprecizan.
 
14' - Drinčić je centrirao sa više od 30 metara iz slobodnog udarca. Lopta je pogodila Saničanina, ali se odbila samo do Bodarta.
 
11' - Dva tima igraju izjednačeno, iako nešto sigurnije deluju igrači domaćeg tima. Vojvodina ima drugi korner na utakmici, međutim, nije uspela ozbiljnije da pripreti protivniku.
 
 
7' - Pripretila je i Vojvodina. Posle centaršuta po desnoj strani, gotovo iz mrtvog ugla pokušao je Mrkaić, ali je uspeo da izbori samo korner za Novosađane.
 
5' - Prva prilika za Standard. Šutirao je Karsela, ali je Vukliš dobro intervenisao. Samo nekoliko sekundi kasnije, posle greške Stojkovića, Belgijanci su imali novu šansu, dok je Vukliš otklonio opasnost. 
 
1' - Počela je utakmica. Vojvodina nastupa u gostujućim svetloplavim dresevima, dok Standard nastupa u crvenoj garnituri. 
 
Postave: 
 
Nenad Lalatović se odlučio za kombinaciju 4-3-3 u sledećem sastavu: na golu Vukliš, u odbrani Đorđević, Saničanin, Bralić, Andrić, vezni red čine Čović, Stojković i kapiten Drinčić, dok su u napadu Vukadinović, Bojić i Mrkaić kao najistureniji.
 
Trener Standarda Filip Montanije pripremio je defanzivnu postavu sa petoricom u odbrani: na golu je Bodar, u odbrani Fai, kapiten Vanhosden, Laifis, Gavori, u sredini Karsela, Cimirot, Bokadi, Raskin, Amalah, dok će najiusterniji biti igrač sa brojem 25 Avenati.
 
Pravdu na stadionu "Moris Dufran" deliće Harald Lehner. 
 
Voša bez prvog golmana
 
Vojvodina ne može da računa na prvog golmana tima, jer se Simić povredio, zbog čega će među stative stati Goran Vukliš, koji je u prošloj sezoni branio za Kabel. U dosadašnjem delu prvenstva nije dobijao mnogo prilika za nastup, ali će sada debitovati na evropskoj sceni i to na svoj 33. rođendan. Veliki broj fudbalera Vojvodine "u nogama" nema evropsko iskustvo.
 
Pobednik ide na Fehervar
 
Standard je drugoplasirani tim belgijskog šampionata, a trenutni učinak su mu četiri pobede i po jedan remi i poraz u šest odigranih utakmica. U Superligi Srbije Vojvodina je trenutno treća, a nakon osam odigranih kola ima pet pobeda, dva remija i jedan poraz.
 
Standard i Vojvodina se do sada nisu susretali. Bolji iz ovog meča igraće protiv mađarskog Fehervara. 
  • Dragan

    25.09.2020 06:18
    Kup je nas!!!
  • хоолиган писфул

    25.09.2020 00:19
    Штета,добра борба и две сјајне прилике после изједначења.Верујем да су сви у Србији навијали за Вас вечерас.
    А сада се окрећео мржњи у нашем прврнству хехех.Поздрав од комшија
  • Jeste

    24.09.2020 22:47
    Napred
    Naapreeed Vooosooooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.