Voša trijumfovala nad Polonijom, večeras protiv Podraščaninovog i Lisinčevog Trentina

Odbojkaši Vojvodine slavili su na startu kvalifikacionog turnira u Trentu, pošto su u savladali britansku Poloniju rezultatom 3:1.
Novosadski prvotimci dobro su počeli meč, poveli 10:7, 12:9, ali je protivnik servisom poremetio prijem crveno-belih, bio dobar u bloku i to je bilo dovoljno za preokret. U jednom momentu je Vojvodina izjednačila, ali su u samom finišu ponovo slabiji prijem i lošija realizacija bili uzrok gubitka seta.
 
U drugom periodu stabilizovao je redove srpski šampion, poveo od početka i držao tu prednost do kraja. U nekoliko navrata zapretila je engleska ekipa, no Novosađani nisu dozvolili da bilo šta spreči njihovu nameru - izjednačenje u setovima.
 
Novi pad usledio je u trećem setu, vodio je rival 17:13 i 19:15, ali su tada umesto Perića i Todorovića ušli Kovačević i Čubrilo. Dobila je Voša neku novu energiju, sigurniji prijem i napad, a i servis je bio bolji. Kod rezultata 19:21 posle servisa Mašulovića Čubrilo se odbranio, a Bajandić uspešno realizovao kontru. Nova uspešna kontra Bajandića inicirala je izjednačenje. U neizvesnoj završnici, ponovo je Bajandić odigrao važnu ulogu i dobrim servisom omogućio timu da uspešno završi set i povede 2:1.
 
Konačno su se razigrali crveno-beli u četvrtom setu, negde na polovini stekli prednost, a onda je dodatno povećali posle dobrog servisa Kovačevića. Iako to nije bilo najbolje izdanje Vojvodine, ipak je bilo dovoljno za pobedu u prvom meču kvalifikacionog turnira u Trentu.
 
Voša nema mnogo vremena za odmor. Već večeras, sa početkom u 20:30 časova, očekuje je meč sa domaćinom i favoritom turnira, Trentinom. Upravo to će biti meč koji će odlučiti koji klub ide u narednu rundu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
 
Za Trentino nastupaju srpski reprezentativci i proslavljeni odbojkaši Srećko Lisinac i Marko Podraščanin, koji je nekada nosio upravo dres Vojvodine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport