Lalat pred svoj 100. meč: Protivnik me ne zanima, jer mi idemo na tri boda

Fudbaleri Vojvodine dočekaće ekipu Rada, u 11. kolu Superlige Srbije, a biće to jubilarni 100. meč Nenada Lalatovića na klupi crveno-belih.
Na dosadašnjih 99 mečeva, pod njegovim vođstvom, Vojvodina je ostvarila 58 pobeda, 24 remija i 17 poraza, uz gol-razliku 166:80. On će tako postati tek osmi trener u istoriji kluba sa preko 100 utakmica na klupi prvog tima, sa kojim je prošle sezone osvojio trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije.
 
"To mi mnogo znači. Još pre nego što sam se vratio u klub, govorio sam da sam svoje najlepše trenutke kao trener proveo baš u Vojvodini. Kada sam se vratio, rekao sam da bih dao 10 godina života da prvi trofej u trenerskoj karijeri osvojim sa Vojvodinom, koju jako volim, baš kao i Novi Sad i naše navijače. Od prvog dana sam prihvaćen kao da sam odrastao ovde, što nije bilo lako, pošto dolazim iz Crvene zvezde. Međutim, ono što mi je Crvena zvezda dala kao igraču, Vojvodina mi je dala kao treneru i to ne mogu da zaboravim", kaže Lalatović.
 
On je svestan i toga da će u Vojvodini oboriti rekord kao trener koji je ostvario najviše pobeda sa timom. Već sada ima najbolji odnos odigranih mečeva i pobeda, ali će uskoro biti i najbolji po apsolutnom broju trijumfa. Međutim, prva prepreka u tome je Rad - tradicionalno nezgodan protivnik za Vošu.
 
"Tradicija je tu da se ruši. Rad ima stvarno kvalitetne igrače koji žele da vrate svoju karijeru. Imaju i mlade i iskusne fudbalere, a u napadu su jako nezgodni i brzi. Imaju odličnog špica i dva brza bočna igrača, a tu je i Uroš Damnjanović, koga sam trenirao u Radničkom iz Niša i koji ima fenomenalnu levu nogu, te sa boka ulazi unutra i pravi višak. Zadnja linija im je iskusna, a na krilu imaju Jovanovića, koga sam trenirao u Čukaričkom i koji je jedan od najbržih igrača u ligi. Moramo biti ozbiljni, jer težak meč nas očekuje. Rad nema šta da izgubi i doći će da se nadigrava. Ako osvoje bod, biće zadovoljni, a ukoliko osvoje sva tri, biće presrećni. Međutim, mene protivnik ne zanima, jer i mi idemo na tri boda", poručuje Lalat. 
 
Utakmica između Vojvodine i Rada igra se u petak, u 18 časova na "Karađorđu", a usled trenutne epidemiološke situacije, meč će se igrati bez prisustva gledalaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport