Lalatović: Vojvodina će uvek biti moja druga kuća

Posle pobede protiv Rada i njegove jubilarne 100. utakmice na klupi Vojvodine, šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović kaže da će "stara dama" uvek biti njegova druga kuća.
Lalatović: Vojvodina će uvek biti moja druga kuća
Foto: 021.rs
Vojvodina je pobedila Rad rezultatom 4:1 (1:1), u 11. kolu Super lige Srbije.
 
"Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a mojim momcima na, za mene, velikoj pobedi. Drago mi je što sam doživeo to da moju Vojvodinu 100 puta vodim kao trener. U ovako velikom klubu, to nije mala stvar. Meni je uspelo da na 100 utakmica imam 59 pobeda, ali zasluge za to više pripadaju igračima nego meni. Tu mislim i na prvu generaciju koju sam vodio i na drugu, s tim da će mi ova druga nekako uvek ostati u srcu zato što je osvojila trofej sa Nenadom Lalatovićem. Postati četvrti trener u istoriji Vojvodine koji je osvojio trofej je velika stvar i na to sam jako ponosan", rekao je Lalatović.
 
Šef stručnog štaba Vojvodine je srećan i zbog toga što i ostali novosadski klubovi beleže dobre rezultate u poslednje vreme.
 
"Lepo je kad se ovako nešto dešava u Novom Sadu, da i Vojvodina i Kabel i Proleter igraju dobro. To pokazuje da na severu Srbije ima jako kvalitetnih klubova, a tu mislim i na Spartak i TSC", kaže Lalatović.
 
Pohvalio je i rukovodstvo svog kluba, iako naglašava da postoje određena dugovanja prema igračima i članovima stručnog štaba. Smatra da rukovodstvo Vojvodine mora biti pojačano.
 
"Mi imamo v.d. predsednika. Gospodin Samardžić je fenomenalan čovek, ali ja bih voleo da imam predsednika kao što je bio gospodin Gajić. On jako nedostaje našem klubu i voleo bih da povuče ostavku ili da predsednik zvanično bude Samardžić. To bi meni olakšalo posao, jer teško je raditi bez predsednika. Takođe, bilo bi mnogo lakše da imam i svog sportskog direktora. Igrači onda sa svojim nezadovoljstvom ne bi dolazili kod mene, već bi išli kod direktora i predsednika. Vojvodina je toliko veliki klub da ova pitanja hitno mora da reši", napominje Lalatović.
 
Prema njegovim rečima, Vojvodinu će uvek doživljavati kao svoju drugu kuću.
 
"Ovde sam prihvaćen od prvog dana i zato sam uvek želeo da opravdam poverenje naših navijača. Osvojio sam trofej i ostvario tolike pobede u dva mandata. Pokazao sam koliko mi je stalo do Vojvodine i da je doživljavam kao svoju drugu kuću, a to će uvek biti tako. Nadam se da ću uspeti da ostvarim još te tri pobede i da ću, jednog dana kada odem, po rezultatima biti ubedljivo najbolji trener Vojvodine. Mislim da će nekom narednom treneru biti potrebno 50-100 godina da me sustigne. Ispisati istoriju Vojvodine je velika stvar za mene i vrlo sam ponosan na to", ističe Lalatović.
  • Lemi

    18.10.2020 22:57
    Siroma
    Fudbalska je tema pa su takvi i komentari i lajkovi, ali jedna stvar je tipicna kao i obicno. Gurate glavu u pesak dok ne bude kasno. Vredjanje bez argumenata i iskrivljena slika stvarnosti. Svi znamo kako se to zavrsi. Nisam autonomas poreklom sam iz Srbije i nemam sta da dokazujem, za razliku od ostalih Srba sa Balkana koji su ovde doterani. Stalno se protiv necega borite i stalno na nasu srecu gubite. Pozdravio te Emir-Nemanja i ostale patriote sto rade na sat.
  • Pozdrav iz Subotice

    18.10.2020 18:29
    sa srpskog severa
    @Lemi

    Kakvo ponistavanje? Kazem onako kako jeste i kako ce biti. Jug je oduvek bio problematican i da je srece da se nismo ni okretali ka njemu pocetkom proslog veka. Vi vojvodjanski autonomasi ste statisticka greska na srpskoj politickoj karti, greska koja se pojavi tu i tamo na po kojem opskurnom autonomaskom portalu, a u stvarnom zivotu ste spali na manji deo Jugoslovena i antiteista sa podrucja APV. Da je prostor drzave Srbije iole izolovanije, mirnije i bogatije podrucje (splet istorijskih okolnosti), ne bi vas uopste niko ni pominjao. Opstina Subotica od 2021. ima srpsku vecinu. :)
  • Lemi

    18.10.2020 09:05
    @pozdrav iz Subotice
    Nema tolerancije za one sto bi da te poniste ili precrtaju. Tako su se glupirali i za jug srbije a danas bi dali sve da bude juzna srpska pokrajina, ali dzabe. Bice tako i za severnu posto se NJIMA vec 30 godina malo malo pa izlije drina, sava, una, ibar ili dunav na mozak pa ne znaju gde je granica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.