Bivši Vošin kapiten prešao u bratski klub - banjalučki Borac

Nekadašnji kapiten Vojvodine i velika nada srpskog fudbala Dejan Meleg, posle nekoliko sezona nesnalaženja, prešao je u redove banjalučkog Borca.
Bivši Vošin kapiten prešao u bratski klub - banjalučki Borac
Foto: 021.rs
Momak iz Bačkog Jarka ponikao je u Vojvodini, koja ga je, kako neretko i biva, već sa 19 godina prepustila velikom evropskom klubu - Ajaksu. 
 
Međutim, Meleg se nije izborio za svoje mesto u holandskom velikanu i 2016. se vraća u Vojvodinu. Dobrim partijama zadužuje kapitensku traku, a iste godine biva proglašen i za najboljeg igrača na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.
 
Nije se dugo zadržao u Novom Sadu, a pamti se i njegov ne baš dobar odnos sa tadašnjim prvim čovekom kluba Dragoslavom Vukovićem.
 
Vuković je tvrdio da je Meleg falsifikovao dokument za izlaznu klauzulu, optužujući ga da pokušava da izigra klub. Nasuprot tome, Meleg je kratko odgovorio - "nije ovo benzinska pumpa, ovo je Vojvodina", aludirajući na biznis kojim se Vuković bavi.
 
Od tada Meleg pokušava da pronađe svoje mesto. Najpre u Kajzerisporu u Turskoj, a onda, na muku navijača Vojvodine, prelazi u Crvenu zvezdu. Nastupao je i za Levadiakos u Grčkoj, potom Radnički iz Niša, da bi na kraju ostao bez kluba.
 
Sada ponovo ima veze sa Vojvodinom, ali tek sporedne, s obzirom na to da će svoj doprinos dati banjalučkom Borcu.
 
"Dobio sam poziv od uprave Borca iz Banjaluke, posle toga i trenera. Iskreno, nije mi trebalo dugo vremena da razmišljam da li da pređem ili ne. Moja forma je u malom padu ili maloj krizi, te je u mom slučaju najbitnije da imam klub koji me želi, trenera koji me želi i ljude koji me žele. Ukazala mi se prilika, moj novi klub je Borac iz Banjaluke. Meni je drago što je to ovaj klub jer je pre svega klub sa velikom istorijom", rekao je Meleg.
 
Banjalučki Borac je trenutno drugoplasirani tim Premijer lige, sa pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Sarajevom. 
  • Реља

    19.10.2020 14:41
    Кога брига?
    Оног тренутка кад је отишао тамо где је отишао за мене је престао да постоји
  • Ivan

    19.10.2020 13:21
    Sve je to ista drzava .Zivelo prijateljstvo izmedju Bosanaca i Novosadjana
  • Novo naselje fkv

    19.10.2020 12:59
    Bački Jarak Voši dao dva kapitena i obojica prešli kod crvenih blizanaca...
    Moral, vaspitanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.