Lalatović pred Jedinstvo iz Rumenke: Ovo su najteže utakmice, moramo biti maksimalno oprezni

Fudbaleri Vojvodine gostovaće u sredu Jedinstvu iz Rumenke u šesnaestini finala Kupa Srbije.
Lalatović pred Jedinstvo iz Rumenke: Ovo su najteže utakmice, moramo biti maksimalno oprezni
Foto: 021.rs
Jedinstvo je u poslednje dve sezone mala senzacija niželigaškog fudbala u Vojvodini, s obzirom na to da su ekspresno protutnjali prošle sezone kroz Novosadsku ligu, osvojivši Kup Novog Sada i Kup Vojvodine, da bi potom u pretkolu Kupa Srbije izbacili Zemun - prvoligaški klub. 
 
Trenutno se takmiči u Vojvođanskoj ligi Jug, gde je trećeplasirani tim prvenstva. Sa Vošom je Jedinstvo igralo samo jednom i to u prijateljskoj utakmici, u sezoni 2017/18, kada su poraženi 2:0. 
 
Favorit je, naravno, tim koji brani zvanje osvajača Kupa Srbije. Međutim, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović poručuje da će njegov tim ulogu favorita morati da opravda na terenu.
 
"Ovo su 'najteže utakmice'. Mi jesmo favoriti, samim tim što protivnik dolazi iz četvrtog ranga takmičenja, ali moramo biti oprezni, jer oni su prethodno sa 4:1 pobedili ekipu Zemuna, koja je samo jedan rang ispod nas. Tada su već posle pola sata vodili sa 3:0, a iako nisam imao priliku da ih gledam, čuo sam da je to jedan iskusan tim, sastavljen uglavnom od igrača između 28 i 32 godine, sa iskustvom igranja u Prvoj ligi i Superligi Srbije. Imaju i dosta igrača iz Čelareva, pa će sigurno imati veliki motiv da se pokažu protiv Vojvodine", kaže Lalatović.
 
On ne smatra da se ekipa Jedinstva unapred pomirila sa porazom.
 
"Na meč neće izaći sa belom zastavicom, već će želeti da nas iznenade, što je sasvim normalno, jer u fudbalu svako svakog želi da pobedi. Bićemo maksimalno oprezni, a osim povređenog golmana Simića, svi ostali igrači su mi na raspolaganju. Neću mnogo eksperimentisati, jer se igra na njihovom terenu, koji je mali, a Kup je specifično takmičenje, u kojem se igra samo jedna utakmica", dodaje Lalatović.
 
Kako ne bi došlo do iznenađenja, poručuje Lalat, na teren će izvesti 80 odsto najjačeg sastava koji Voša trenutno ima, a promeniće možda dvojicu ili trojicu igrača. 
 
Utakmica između Jedinstva i Vojvodine igra se u sredu, sa početkom u 14:30, na stadionu Jedinstva. Ukoliko posle 90 minuta ne bude pobednika, pristupiće se izvođenju penala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.