Trener Jedinstva pred istorijski meč: Voša će morati pošteno da se oznoji, uživaćemo u borbi Davida i Golijata

Fudbaleri Jedinstva iz Rumenke dočekaće u šesnaestini finala Kupa Srbije novosadsku Vojvodinu, u meču koji će zasigurno, bez obzira na rezultat, ostati upisan kao jedan od najznačajnijih u devedesetogodišnjoj istoriji kluba.
Svesni su u rumenačkom klubu da će gostujući tim, branilac trofeja Kupa Srbije i trenutno treći tim domaćeg šampionata, biti apsolutni favorit u duelu koji će se odigrati u sredu, na stadionu Jedinstva. Ipak, ako ništa drugo, Rumenčani će se potruditi da pošteno namuče protivnika iz Novog Sada.
 
Jedinstvo je najniže rangirani učesnik šesnaestine finala Kupa Srbije. Trenutno zauzima treće mesto u Vojvođanskoj ligi Jug, četvrtom rangu domaćeg fudbala. U poslednje dve sezone jednostavno je protutnjalo kroz Novosadsku ligu, peti rang domaćeg fudbala, uskočilo u VLJ, uzelo Kup Novog Sada, potom osvojilo i Kup Vojvodine. A onda, u pretkolu Kupa Srbije, napravilo je iznenađenje i iz takmičenja izbacilo prvoligaški tim Zemun i to ubedljivim rezultatom od 4:1.
 
Teško je bilo zamisliti da će klub koji je prošle sezone bio nedodirljiv u petom rangu domaćeg fudbala, već na jesen igrati šesnaestinu finala Kupa Srbije. Neki ovaj meč sa Vojvodinom vide kao krunu dosadašnjeg rada i nagradu za dobre partije u poslednje dve sezone. Međutim, šef stručnog štaba Jedinstva Vladimir Šponja, u razgovoru za 021.rs poručuje da ima nešto drugačiju viziju.
 
"Ovo jeste veliki meč za nas i neki bi rekli da je to kruna dosadašnjeg rada. Ipak, smatram da je naša realnost takmičenje u Vojvođanskoj ligi. Kada bih mogao da biram, više bih voleo da napravimo još jedan iskorak u Vojvođanskoj ligi, da napredujemo u viši rang, nego što bih priželjkivao neko veliko iznenađenje u Kupu, iako bi to više odjeknulo. Mi igramo solidno i dobro u poslednje dve godine, ali mislim da će se videti ta razlika između timova, što je i prirodno, jer su oni profesionalci, a mi smo amateri. Ovo je svakako kruna što se tiče kup takmičenja kada je u pitanju amaterski fudbal", priča Šponja.
 
Na neki način, priča Šponja, njegovi momci trenutno žive fudbalski san, zbog čega im poručuje da uživaju u njemu, bez obzira na rezultat. Međutim, to uživanje ne podrazumeva neozbiljan pristup meču.
 
"Idemo da uživamo u borbi Davida i Golijata, da uživamo u činjenici da smo dogurali dovde. Nadam se da ćemo namučiti protivnika koji je mnogo kvalitetniji od nas. Mene bi to lično zadovoljilo i znao bih da smo nešto uradili. Sve ono što smo do sada napravili je kruna jednog rada i odricanja, kako celokupnog igračkog kadra, tako i mene i uprave kluba", dodaje naš sagovornik.
 
Njegov kolega na klupi novosadskog tima Nenad Lalatović izjavio je na konferenciji pred susret u Kupu da će izaći sa gotovo najjačom postavom, te da će možda napraviti promene na dve ili tri pozicije. Šponja upravo u takvom pristupu pronalazi satisfakciju, jer se "jedna Vojvodina bavi malom Rumenkom".
 
"Upoznati su sa našim rezultatima, našim kvalitetom i u meč ulaze sa gotovo najjačim sastavom. To je jedan izraz poštovanja prema svemu ono što smo do sada radili. Mi nemamo šta da skrivamo pod tepih, razgovarao sam sa momcima i svesni smo toga da je Vojvodina u svakom segmentu iznad nas, ali smo tražili nešto u čemu bismo mi imali prednost. Siguran sam da oni ne mogu da izađu na teren sa većim motivom od igrača Jedinstva. Svakako će fudbaleri Vojvodine želeti da pobede, da odigraju utakmicu na najbolji mogući način, ali motiv ne bi smeo da bude na njihovoj strani. Tu vidimo našu šansu da namučimo protivnika, da se pošteno oznoje ako već žele u narednu rundu", kaže Šponja za 021.rs.
 
Lalatović neće moći da računa samo na prvog golmana Simića, koji je već neko vreme van terena zbog povrede. Na drugoj strani, Šponja u svom timu takođe nema prvog golmana Kosturanova, a u timu zbog povrede neće biti ni golgeter Veselinović. Oni su već neko vreme van stroja i u najboljem slučaju timu bi mogli da se pridruže tek na polusezoni.
 
Utakmica između Jedinstva i Vojvodine igra se u sredu, u 14:30 časova, na stadionu Rumenčana. Zbog epidemiološke situacije, meč će se igrati bez prisustva publike. 
  • Djulijano Djemo

    20.10.2020 23:19
    Rumenka gazi Vosu
    Domaci 3 Gosti 1
  • Ciro

    20.10.2020 22:41
    Sve je moguce
    Srce na teren, samo hrabro!! Mića kapiten, ljubi brat... Hocemo pobedu
  • Lale

    20.10.2020 21:12
    Tv
    Red je da prenosi Rtv, ako ne bar Novosadska

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.