Lalatović napada rekord: Osvojili smo Kup, zašto ne bismo osvojili i titulu?

Fudbaleri Vojvodine dočekaće u petak ekipu Bačke na "Karađorđu", u 13. kolu Superlige Srbije. Novom pobedom Voša želi da dodatno učvrsti svoju poziciju na tabeli i zadrži razliku od tri boda u odnosu na Partizan.
Lalatović napada rekord: Osvojili smo Kup, zašto ne bismo osvojili i titulu?
Foto: 021.rs
Voša je favorit u meču protiv Bačke, s obzirom na to da joj na megdan dolazi tim iz donjeg dela tabele, koji je poslednji put tri boda osvojio krajem avgusta. Ipak, u redovima "stare dame" su oprezni i poručuju da nemaju lak zadatak ispred sebe.
 
"Bačka je pokazala da ume da igra protiv velikih klubova. To je organizovan tim, koji igra lep i dopadljiv fudbal, 'do noge'. Igrači su im možda nešto nižeg rasta, ali su zato veoma brzi i imaju fenomenalnu polukontru i kontru. Ubacuju se iz drugog plana i nijednog trenutka ih ne smemo potceniti. Na mene su ostavili utisak na prijateljskoj utakmici koju smo odigrali protiv njih, kada je bilo 1:1, a gubili smo sve do 90. minuta, kada smo dali gol iz prekida. Već tada su mi upali u oko, tako da opuštanja nema. Najteži mečevi su oni koji su unapred dobijeni", poručuje šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović.
 
Lalat je zadovoljan plasmanom Vojvodine, dodajući da nije mala stvar biti ispred Partizana, TSC-a, Čukaričkog, Spartaka i ostalih i prići Zvezdi na samo šest bodova.
 
"Priča se kako Zvezda beži Partizanu devet bodova, a Vojvodinu opet niko ne spominje, što smeta svakom našem navijaču i Novosađaninu. Fudbal ne igraju samo Crvena zvezda i Partizan. Jako sam ponosan na to što smo trenutno drugi i prvi koji prate Crvenu zvezdu. Nadam se da ćemo tako i nastaviti, a želja svih nas u klubu, kao i naših navijača, jeste da ostanemo na drugoj poziciji", kaže Lalatović.
 
On smatra da i nije nemoguća opcija da se Voša ove sezone bori za šampionsku titulu, treću u svojoj istoriji.
 
"Ni kada smo pričali da želimo da osvojimo Kup, niko nas nije shvatao ozbiljno. U tome smo uspeli, pa zašto ne bismo osvojili i titulu? Ne mora da znači da će se svake godine smenjivati Crvena zvezda i Partizan kao na traci. Pojavio se neko treći, a to je Vojvodina. Crvena zvezda nam beži šest bodova i dolazi nam ovde, a ja bih jako voleo da do tada ne napravimo nijedan kiks, pa da ovde odigramo jednu lepu derbi utakmicu i pokušamo da priđemo za još jedan korak bliže. Vojvodina je veliki klub i pripada joj da bude prvak Srbije, te se nadam da će se to u skorije vreme i desiti. Moj cilj je da sa mojom Vojvodinom i ove sezone osvojim trofej", navodi šef struke crveno-belih.
 
On je do sada ostvario 61 pobedu na klupi Vojvodine, pa mu nedostaje još samo jedan trijumf da postane trener sa najviše pobeda u istoriji kluba. "Staru damu" je do sada predvodio na 102 utakmice, a mnogi se pitaju da li će i po tom parametru ući u istoriju kluba, s obzirom na to da se u ovoj kategoriji na prvom mestu nalazi trener prve šampionske generacije Vojvodine Branko Stanković, koji je 140 puta sedeo na klupi crveno-belih.
 
"Kada sam prvi put dolazio u Vojvodinu, nisam mogao ni da sanjam da će mi se dogoditi ovako lepe stvari, tj. da ću osvojiti trofej i postati četvrti trener u istoriji kluba kome je to uspelo. Nisam očekivao da ću napraviti ovakve rekorde, ali jesam maštao, a čovek kad nešto želi i sanja, onda to i dosanja. Moj san se polako ostvaruje, a ukoliko da Bog da pobedimo sutra, više neću ja juriti tuđe rekorde, već će drugi juriti moje. To je stvarno sjajan podatak. Srećan sam što sam trener Vojvodine i što sam u Novom Sadu, koji doživljavam kao svoju drugu kuću. Pronašao sam se ovde i uživam, te se nadam da ćemo još dugo biti svi zajedno", zaključuje Lalatović.
 
Utakmica između Vojvodine i OFK Bačke igra se sutra od 18 časova na "Karađorđu", a prenos će biti na "Arena sportu".
  • Slaninar zapad

    29.10.2020 17:46
    Lalat je u ovoj žabokrečini od lige i saveza najbolje rešenje na svetu za klupu Voše. Želim mu da dugo ostane u klubu i da ređa uspehe. Protiv oba blizanca pogotovo, u narednom periodu bez izuzetka.
  • EvoOvako

    29.10.2020 13:54
    U
    Kalu domaćeg fudbala vijaju se rekorde. Evropa se vidi samo kada se ide u šoping - siromašniji u Segedin, a bogatiji igrači u Pandorf.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport