Vošina legenda Silvester Takač: Igra bez oscilacija je ključna za timove koji žele da budu šampionski

Član prve šampionske generacije Vojvodine Silvester Takač već godinama živi u Francuskoj, ali i dalje prati rezultate kluba u kojem ima status legende.
"Rezultate Vojvodine pratim preko interneta, a čitam i komentare na igru i sve ostalo oko kluba. Raduje me to što ekipa ove sezone nastavlja da igra u istom ritmu kao i prošle, odnosno bez mnogo oscilacija. To je ključno za timove koji žele da postanu šampionski. Naravno, osvajanje titule neće biti lako, jer Zvezda ima prednost, ali sezona je duga i ima još mnogo da se igra. Teško je stalno pobeđivati, a do pehara uglavnom dolazi ekipa koja osvaja bodove čak i onda kada ne odigra baš najbolje", kaže Takač.
 
U vreme dok je nosio dres Vojvodine, on je imao priliku da sarađuje sa legendarnim Brankom Stankovićem, koji je, kao osvajač prve šampionske titule i Srednjoevropskog kupa, i dalje jedini trener u istoriji kluba sa dva osvojena trofeja. Međutim, klupsku istoriju nedavno je ispisao i Nenad Lalatović, kao trener sa najviše ostvarenih pobeda na klupi "stare dame".
 
"Znam da je Nenad Lalatović oborio klupski rekord. Na osnovu iskustva koje imam, mislim da je trener jedna od najvažnijih ličnosti u svakom klubu, iako se njegova uloga ponekad zanemaruje. On je taj koji ima direktnu komunikaciju sa igračima, postavlja taktiku i sve ostalo. Vrhunski treneri imaju rezultate u kojem god klubu da rade, mada ima i onih dobrih koji, ipak, nikad ne dobiju priliku da vode neki veliki klub. Lalatovića ne poznajem, ali sam od Dušana Maravića, bivšeg fudbalera Crvene zvezde sa kojim sam u kontaktu, čuo mnogo pohvala na njegov račun, kao i na račun rukovodstva FK Vojvodina", poručio je Takač, izražavajući nadu da će se crveno-beli do kraja prvenstva boriti za šampionski pehar.
  • Jelena

    08.11.2020 21:51
    Dragi moj rodjak rodjen u Djurdjevu u rusinskoj porodici.
  • Ns 49

    08.11.2020 17:36
    Stariji se sećaju izvanrednog Takača. Uvek je igrao odlično. Mi Vojvođani nevodimo računa ko je koje nacionalnosti pa nikad nisam ni utvrdio da li je Mađar, Slovak ili neke druge nacije. Dok se drugi ne umašaju nama je super. Šteta što ne živi u Novom Sadu jer je mogao savetima pomoći klubu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport